Roth_SH-Total_2
- Jeg hadde god erfaring med gulvvarmesystemene til Roth fra tidligere, og var derfor et enkelt valg, sier Sunndalsrørs faglige leder Jens Einar Indergård.

SH-Total AS ble etablert i 2019, som et direkte resultat av gode forbindelser og fornøyde kunder. Selskapet leverer både total- og delentreprise som utvikler, og gjennomfører prosjektene i tett samarbeid med utbygger. Som følge av oppkjøpet av bedriftene Sunndalsrør, glassmester Sunndal Glass og Fasade og Blikkenslager Jon. L Sæter, vokste det raskt fram et ønske om å samle profesjonene under et tak. Samtidig hadde de etablert Elementfabrikken sammen med Bygg Vest, som også bidro til å sette fart i planene. 

Resultatet er et splitter nytt lager- og kontorbygg på 2 200 m² – også kalt Celeritbygget.

Bygget er nå på det nærmeste klar for innflytting. Her vil vi finne snekker, blikkenslager og glassmester, samt elementfabrikk for premontering av hus og hytter. 

I tillegg flytter Sunndalsrør «over veien” og etablerer seg i bygget med nytt showroom, hvor kundene i fred og ro finne inspirasjon, råd og tips. Sunndalsrør ble stiftet i 1952, og som medlem i Comfort-Kjeden, står de for høy faglig kompetanse. Selskapet leverer alle typer tekniske installasjoner innen energi og sanitæranlegg for boliger, og er en seriøs og anerkjent totalentreprenør innen våtrom.

Tryggheten i å bruke Roth

Det er også Sunndalsrør som har hatt ansvaret for VVS-arbeidene i Celeritbygget, og faglig leder Jens Einar Indergård kan fortelle at kunden ønsket gulvvarme framfor radiatorer som oppvarming. Da var løsningen gitt; Roth gulvvarmesystemer ble lagt på 2600 m² gulvflate over to etasjer. 

- Jeg begynte å ta i bruk gulvvarmesystemene fra Roth hos min forrige arbeidsgiver, systemer jeg utelukkende har positive erfaringer med. Produktene er gode og raske å legge, derfor var det naturlig å fortsette det gode samarbeidet da jeg startet å jobbe for Sunndalsrør, i og med at VVS Norge har Roth i sin leverandørportefølje.

I storhallen på grunnplanet ble det benyttet Roth system til betongdekke med leggeskinner på isopor, som festes med små festeklips. Skinnen sikrer at rørene ligger rett og fint med riktig avstand, samt holder også rørene på rett dybde i betongen.

Saken fortsetter under bildet:

Roth_SH-Total_3.jpg
En fornøyd gjeng hos Sunndalsrør. Fra venstre: Joseph Garang, Simon Arefaine, Nahom Goitom, Eva Stølan, Alissa Hussein og Jens Einar Indergård.

- I kontorfløyen i på det øverste nivået benyttet vi Roth Original Tacker systemrull på hulldekker og stiftet rør oppå. Dette er et lavtbyggende og hurtigregulerende system som egnet seg svært godt til dette arealet. I tillegg slipper vi trinnlyd i kontorene under. 

Roth leverer alle typer gulvvarmesystemer, fra tradisjonelle systemer for innstøping i betong til systemer med rask responstid og lav byggehøyde. De lavtbyggende og hurtigregulerende gulvvarmesystemene har en responstid som er omtrent 6 ganger raskere enn tradisjonell støpt gulvvarme. Det sparer energi og gir optimal komfort da det raskt oppnår ønsket gulvtemperatur. Derfor er lavtbyggende og hurtigregulerende gulvvarme fra Roth også et perfekt valg til lavenergihus, der energieffektive løsninger er ekstra viktige.

Tappevann og Alu-LaserPlus

Også på tappevann var det selvsagt å bruke Roths løsninger i nybygget, forteller Indergård. 

- Vi benyttet Alu-LaserPlus rørsystem som tilførsel til gulvfordeler og tappevann. Et godt rørsystem, som umiddelbart vil avsløre eventuelle upressede skjøter ved en trykktest. Det er en viktig sikkerhetsfaktor.

Til tappevannsystemet Multipex er det et stort sortiment av fittings å velge i. Roth fittings program med Roth veggbokser og Roth fordeler rør med innstikks- koblinger som enkelt kobles uten bruk av dyrt verktøy, og det er mulighet for å demontere koblingen igjen. Roth tappevannsystem inneholder et flertall komponenter som forenkler og forbedrer rørinstallasjonen.

Han gir også Roth honnør for tett og god oppfølging, og at de stiller opp med produktopplæring og veiledning ved behov. Og skulle det oppstå noe underveis, er de svært raske til å respondere, sier Indergård, som har vært i bransjen siden midt på 80-tallet.   

- I tillegg til gode løsninger, bruker vi Roth også til å tegne, prosjektere og dimensjonere anleggene. Da er vi 100 prosent sikre på at vi både får en best mulig løsning og det materiellet vi trenger – verken mer eller mindre. Det gir null svinn og en effektiv, trygg og klimavennlig prosess.

Roth_SH-Total_4
- At våre kunder snakker positivt om oss og våre løsninger, er et viktig bidrag til veksten vår. Derfor strekker vi oss svært langt for å gjøre kundene våre fornøyde, sier Lars Ketil Aune, distriktsleder for Trøndelag, Nordmøre og Romsdal.

Tett på kundene

Det er Lars Ketil Aune, distriktsleder for Trøndelag, Nordmøre og Romsdal som har oppfølgingen av Sunndalsrør, og forteller om et nært og godt samarbeid.  

- En viktig del av vårt oppdrag er å forenkle og effektivisere hverdagen til våre kunder, og med det bidra til økt lønnsomhet. Men også for sluttbruker skal det være lønnsomt å bruke våre produkter og systemer, ikke minst gjennom raskere byggetider og energibesparelser. Sunndalsrør er en seriøs og tvers gjennom profesjonell bedrift som vi er stolte av å kunne ha på kundelisten. 

Han setter stor pris på de gode tilbakemeldingene Indergård gir, vel vitende at nettopp fornøyde kunder er den beste markedsføringen de kan få. 

- At våre kunder snakker positivt om oss og våre løsninger, er et viktig bidrag til veksten vår. Derfor strekker vi oss svært langt for å gjøre kundene våre fornøyde. Det handler ikke bare om gode produkter, men i høy grad også om leveringsdyktighet, god service og tilgjengelighet. Vi er der når kunden trenger oss!