Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fagartikler

Kjell Audun Flåten er leder for Faggruppe Slokkeanlegg i Multiconsult. Anders Reinertsen Liaøy er prosjektleder for forskningsprosjektet Grønn VVS og Miljøpådriver i VVS-nettverket i Multiconsult.
  • Innlegg
Tilsvar fra Multiconsult på innlegg: - Statens miljøsynder og milliardsløseri

Slokkeanlegg – Om valg og klimabelastning

Når det medtas slokkeanlegg i et byggeprosjekt så er dette som et sikkerhetstiltak, gjerne fordi det er et krav i lovverket, eller som en kompensasjon for andre branntekniske løsninger i byggverket.  Et hvert prosjekt er unikt og valg av slokkeanlegg må derfor spesialtilpasses det enkelte bygg. Det finnes i dag mange ulike metoder og teknologier for å slokke brann.

Brannalarmanlegg er trygghet sier Ante Salte Andersen. Det er eiers ansvar og sørge for kontroll og service. Foto: Øyvind Sørensen.
  • Innlegg
Hvordan kan byggeier ivareta krav om brannvarsling på en enkel måte?

En byggeiers ansvar

Armaturjonsson har tatt et solid grep innen smartstyring av boliger, rettet mot VVS-bransjen, og det vil jevnlig komme nye komponenter og produkter i sortimentet. Et system prosjektleder Jørgen Sæther Hermansen hos Nordheim VVS for lengst har trukket til sitt bryst. – Spesielt på hytter som ofte står uten tilsyn i lange tider, er det viktig å ha smart overvåking av varmeanlegget, påpeker han.
Annonsørinnhold
Smarthussystemet Arjonsmart fra Armaturjonsson:

Løste hyttekundens krise med Arjonsmart

Da det meste av det tekniske anlegget var frosset i stykker på hytta på Geilo, tok den fortvilte kunden kontakt med Jørgen Sæther Hermansen hos Nordheim VVS. Løsningen ble smarthussystemet Arjonsmart fra Armaturjonsson, som både har gitt hytteeieren et velfungerende anlegg og full kontroll over alle funksjoner via en app. I tillegg blir hun varslet på mail og SMS ved strømbrudd og temperaturavvik.

VVSforum
Sandesundsveien 2
Tlf: +4748068283