Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fagartikler

Lindab x Airthings (foto: Lindab)
  • Fagartikkel
Behovsstyrt ventilasjon:

Energisparing skal støtte et godt inneklima

Siden høsten har energiforbruk i bygninger vært ekstra høyt på agendaen i mediene. Det er forståelig i forhold til at bygninger står for 40% av det samlede energiforbruket i EU og problemer med energiforsyning og -priser. Krisen betydde at en rask omstilling var nødvendig, så det ble politisk besluttet (i Danmark) i oktober å anbefale at temperaturen i offentlige bygninger skulle reduseres til 19°C med som mål å redusere oppvarmingsbehovet.

På bildet ser vi far venstre, eier av Bø Hotel, Stein Helge Solberg, Tommy Andersson, salgssjef Thermia Norge, og Kjell Runde Kilen, Haugestøl VVS AS.
Annonsørinnhold
Bø Hotel skiftet ut 50 år gammel energisentral:

Fyringen er selvfinansierende med varmepumper fra Thermia

Bø hotell gikk fra en 50 år gammel energisentral til moderne varmepumper fra Thermia. Sammen med Haugestøl VVS AS falt valget på Thermia. Valget ble mer lønnsomt enn eier, Stein Helge Solberg hadde forestilt seg. - Uten varmepumpene fra Thermia, hadde det vært krevende å drive hotellet med de strømprisene vi har måtte leve med de siste årene. Husk at en næring som dette ikke får strømstøtte, sier Stein Helge Solberg.

VVSforum
Sandesundsveien 2
Tlf: +4748068283