Da Frode startet som selger for Roth i august 2000, var det bare noen få ansatte. Det første halve året gikk med til å få orden på produktkatalog og brosjyremateriell. Så var det å reise rundt å tilby selskapets produkter og tjenester, primært i Bergen, på Møre og i Rogaland. 

- Det har vært en utrolig utvikling i Roth gjennom disse 22 årene. Fra det første salget som kom i små poser, til i dag med helt annen innpakning og logistikk. Det har vært en eventyrlig gøy tour, men også mye jobb. En periode hadde vi i salgsteamet flere samværsdager enn vi hadde med våre bedre halvdeler, humrer han. 

Litt vemodig

Han innrømmer gjerne at det er litt trist og vemodig å avslutte ett så langt og hyggelig arbeidsforhold. 

- Det har vært heldig å treffe og bli kjent med noen fantastiske bransjefolk på alle nivå. Men alt har sin tid!  

Frode vil bruke tiden fremover på sin kjære Randi og familie, sine eiendommer, hytte og gård, oppussing, og ser fram til mer tid med sine 3 barn og 5 barnebarn i Bergen og på Bornholm. 

- Det står noen hus på Vestlandet som trenger litt pleie, og fisk som skal fiskes og ved som skal hugges. Mine folk på Bornholm trenger også en hjelpende hånd i ny og ne - som for eksempel legge Roth golvvarme -, og også her skal det hugges ved og bankes. Så jeg skal nok ikke bli sittende uvirksom og tvinne tommeltotter... 

- Og selv om det blir uvanlig å ikke lenger ha en jobb å gå til, vil nok mye hjemmekontor under Covid-pandemien gjøre det enklere å finne en ny hverdag. Jeg kjenner jeg gleder meg til å la den tiden komme.

Et langt arbeidsliv

Frode var 16 år da han begynte å jobbe. Det vil si at han har jobbet i 50 år! Han har Mesterbrev som rørlegger og har jobbet i faget i 17 år – i to av dem drev han «Rørleggerfirma Frode Mikkelsen aut rørlegger» med autorisasjon i Bergen. Deretter ble det fem års ansettelse som selger i Mora Armatur før han takket ja til distriktslederjobben hos Roth. 

Gjennom disse 22 årene har han opparbeidet seg et unikt kontaktnett i bedrifter som har vært villig til å bli kjent med og handle Roth-produkter. Etter så mange år langs veien er det skapt mange relasjoner, lojale kunder og mange VVS - minner rundt om i distriktet, forteller han.

Saken fortsetter under bildet:

Roth Kollegaer Lofoten-1.jpg
De ansatte i Roth hyller Frode for den innsatsen han har lagt ned og den gode kollegaen han har vært gjennom mange år. Her ser vi Frode Mikkelsen og kollegaene på teambuildingtur til Lofoten i 2021. 

Stig Heggøy overtar etter Frode

Stig Heggøy har jobbet parallelt med Frode det siste året, og vil overta som distriktsleder på Vestlandet. 

- Tusen takk for faglig kunnskap, din kremmerånd og all erfaring du har delt med oss i alle disse årene. Vi kommer til å savne bergenseren på Roth laget, skriver bedriften i sin avskjedhilsen.