Da Dan-Christer Virak fikk tilbud om å overta Comfort Flekkefjord, trengte han ikke lang betenkningstid. Nå er han og kameraten Kimmy Nesje klare for å drive det videre, og de ser etter flere rørleggere. Bedriften fortsetter også å være en del av Comfort-Kjeden og VVS Norge.

Prosessen begynte helt tilbake i 2014, da nåværende leder Frode Halvorsen søkte etter rørleggere med kremmerånd og ønske om å eie sin egen arbeidsplass. Planen var å legge opp til en gradvis overgang der han kunne gi vedkommende opplæring, før han selv trakk seg tilbake. Det var Dan-Christer Virak som fikk jobben, og ganske raskt ble Halvorsen trygg på at dette var en mann som kunne overta livsverket hans.

– Det var veldig hyggelig å få tilbudet, men jeg skjønte også at det kom til å bli mye jobb. Derfor var det fint å få med seg Kimmy Nesje på laget. I løpet av neste år overtar vi 100 prosent, og vi har delt både bedriften og ansvaret likt mellom oss, forteller Virak.

Han understreker at eierskiftet ikke vil medføre noen betydelig endring for kundene.

– Det meste blir som før. Vi beholder navnet, vil tilby de samme tjenestene og vil fortsette å være medlemmer i Comfort-Kjeden og VVS Norge.

Bistand fra kjedekontoret
Både Virak og Nesje er svært fornøyde med prosessen de har vært gjennom sammen med Halvorsen.

– Jeg synes det virket lurt å ta over bedriften gradvis, fremfor å hoppe rett i det. I tillegg har vi et fint samarbeid med kjedekontoret, som hjelper oss når vi trenger det. Gjennom medlemskapet i VVS Norge slipper vi blant annet også å tenke så mye på priser, sier Nesje.

De siste årene har de både fått praktisk opplæring i det å drive bedrift, parallelt med at de har tatt mesterbrev ved siden av. Dermed er Virak og Nesje godt rustet til å håndtere alle aspektene ved å drive for seg selv.

Trenger flere rørleggere
Den eneste utfordringen de ikke har klart å løse så langt, er å finne andre potensielle rørleggere i Flekkefjord.

– Det virker tidvis som om det ikke er rørleggere å oppdrive, men vi håper å få med oss minst én til på laget. Så hvis det sitter noen rørleggere der ute som er nysgjerrige på hva vi kan tilby, er det bare å ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, sier Virak.

– Comfort Halvorsen Rør har lang historie i Comfort-Kjeden og de viser med deres eierskifte at de har troen på veien videre i Comfort og VVS Norge. Virak og Nesje har vært en verdifull del av Comfort Flekkefjord til nå, og det er hyggelig å se at Halvorsen overlater livsverket sitt til to flinke kollegaer, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort-Kjeden og Bademiljø.