Helmersen er utdannet rørlegger, og har bred erfaring innenfor VVS-faget og bransjen. Han har jobbet i de fleste segmentene innen faget, som rørlegger, industri, offshore, leverandør, og hos kjede og grossist.

- Det å få muligheten til å være med å utvikle drift- & vedlikeholdsavdelingen i FLOW Trøndelag VVS videre er noe som virkelig trigger meg, sier Frode Helmersen i en melding.

- Jeg tror min brede og allsidig erfaring kan være nyttig. Jeg har fokus på skikkelig fagkunnskap og kvalitet, og da passer det fint at FLOW Trøndelag VVS sine kjerneverdier er kompetanse, kvalitet, innovasjon og gjennomføring.

Han ser frem til å utvikle denne avdelingen videre, sammen med de andre dyktige og erfarne arbeidskollegaene. Avdelingen består av 20 ansatte og en forventet omsetning i 2021 på 50 mil.
- Vi har ambisjoner om å ha en vekst i denne avdelingen med mellom 10-15% årlig. Det som gjør denne jobben ekstra spennende er at det er stor satsning innen feltene varme og sprinkler, samt serviceprogrammet «FLOW Signatur» som har blitt meget godt mottatt i markedet. Dette er noe som vil gjøre oss enda mer attraktiv for våre kunder og bidra til at vi får den veksten vi forventer de kommende årene sier Helmersen

- Jeg har kjent Frode i mange år og har jobbet tett med han tidligere, sier Greif Sæther, daglig leder i FLOW Trøndelag.

- Med Frode med på laget er vi enda bedre styrket i vår satsning. Han har sin spisskompetanse på varme og han har den ledererfaringen som kreves for å lede en krevende drift- og vedlikeholdsavdeling, påpeker Sæther.

- Han vil også få en viktig rolle i vår miljøsatsing i ISO 14001-2015 og tre inn i ledergruppen i selskapet. I tillegg vil han få videreutdanning innen ledelse gjennom interne rutiner i vårt styringssystem ISO 9001-2015 og gjennom FLOW Akademiet, sier Sæther.

Frode Helmersen tiltrer jobben 1. juli. 2021.