— Softline er en videreutvikling av reguleringssystemet Touchline. Som en konsekvens av pandemien og mangel på mikrobrikker fikk vi utfordringer med å levere Touchline. Da måtte vi tenke nytt, og utviklet Softline, innleder Wenche Tømmerås, markedssjef i Roth Norge.

Forbedret design og brukeropplevelse

På spørsmål om hva som skiller Softline fra den velkjente Touchline, forteller Tømmerås om forbedret design og brukeropplevelse, i tillegg til at Softline er kompatibel med Alexa og Google Home.

— Softline er optimalisert for individuell regulering av varme og kjøling i alle typer bygg som benytter gulvvarmeløsninger fra Roth. Systemet kan brukes til radiatorer, og styres via de trådløse motorene til radiatorene. I tillegg kan sluttbrukeren styre systemet via Roth Softline app i kombinasjon med en Roth Softline WiFi-modul, sier hun. Alexa- og Google Home-støtten betyr på sin side at reguleringssystemet kan talestyres.

 

1000x300px_Roth Softline_20220218 til annonsorinnhold

Rørleggerens smarthus

Roth planlegger en rekke produktlanseringer i Softline-serien. De nye produktene skal være tilgjengelig for deg som rørlegger allerede i 2022.. Når alle produktene er leveringsklare, blir Softline en komplett smarthusløsning for rørleggeren.

— Mange tenker automatisk at smarthus er elektrikernes område, men med utgangspunkt i styring av varme- og kjøling, lager Roth et fremtidsrettet smarthussystem for rørleggerne. På sikt kan VVS-bransjen ta sin del av smarthuskaka, sier Håvard Hoff, kategorisjef for varmetekniske VVS-produkter i Ahlsell.

Tømmerås i Roth bekrefter at konseptet er under utvikling.

— Vi jobber for å lansere et system for smarthus i første kvartal av 2022.

1000x300px_Roth Softline_202202182 til annonsorinnhold

Til næring og boliger

Foreløpig har du altså god tid til å gjøre deg kjent med reguleringssystemet, som i dag består av en Softlinekontrollenhet med åtte kanaler, samt en utvidelsesmodul med åtte ekstra kanaler. 

— Kontrollenheten er tilpasset for enkel montering i våre skap, og egner seg like godt i private hjem som i næringsbygg og institusjoner, sier Tømmerås, og legger til:

— Du kan for eksempel trådløst koble opp til fire utvidelsesmoduler på enheten samtidig, som til sammen gjør det mulig å koble 106 stykk 230V reguleringsmotorer fordelt på 40 soner. Kontrollenheten har også en 230V utgang for pumper, samt en spenningsfri kontakt for å kontrollere en ekstra varme- eller kjøleenhet.

Se alle produktene til Roth Softline her