Villeroy & Boch Gustavsberg fortsetter løpende å deklarere produktene sine i henhold til EPD (Environmental Product Declaration). EPD-dokumentasjon er en standardisert metode som gir bedrifter og kundene deres riktige data som setter dem i stand til å beregne og sammenligne produkters miljøpåvirkning. Målet er å arbeide sammen for bærekraftige bygninger og boliger. 

Nå økes antallet EPD-merkede produkter fra Villeroy & Boch Gustavsberg med blandebatterier i standardmessing fra Nautic- og Atlantic-serien. De allerede EPD-merkede blyfrie modellene av blandebatterier i samme serie får nå tillegget «Lead free» i navnet for at de skal være enklere å identifisere. I tillegg til blandebatterier for kjøkken, servant og dusj er også mesteparten av sanitærporselenet til Villeroy & Boch Gustavsberg, Gustavsberg WC fra serien Nautic 1500 samt Villeroy & Boch Quaryl og Akryl badekar og dusjkar miljøproduktdeklarert i henhold til EPD. 

– Det er en del av bærekraftsarbeidet vårt å ha en åpen produktinformasjon. Gjennom å publisere EPD-er vil vi dele kunnskap og fakta om produkters livssyklus og miljøpåvirkning. Målet er å øke ressurseffektiviteten og oppnå et lavere klimaavtrykk, sier Mattias Virsgård, forretningsutvikler innen bærekraft og løsninger hos Villeroy & Boch Gustavsberg i en pressemelding.

Et av Villeroy & Boch Gustavsbergs bærekraftsmål er å redusere CO2-avtrykket knyttet til solgte produkter med 30 prosent innen 2025 sammenlignet med 2018. 

Hvorfor EPD: 

Sammenlignbarhet – informasjonen i EPD samles inn og utarbeides etter etablerte internasjonale standarder slik at det er mulig å sammenligne produkter som tilhører samme produktkategori. 

Troverdighet – takket være kravet til undersøkelse, gjennomgang, godkjennelse og oppfølging fra en uavhengig tredjepart oppnår man et troverdig resultat. Dokumentasjonen er transparent og følger standarden NS-EN 15804, ISO 14025. 

Kontinuerlig forbedring – resultatene gir verdifull innsikt for fremtidig bærekraftsarbeid der man kan sette fokus på områder som påvirker produktets fotavtrykk mest.