Denne japanske sausen blir brukt til både strimlet, grillet og stekt kjøtt.  Her har vi brukt den sammen med klassisk japansk tilbehør.

Her er hva du trenger per 2 personer:
•    300 g biff av ytrefilet storfe
•    1 ss olivenolje
•    100 g nudler
•    ½ bunt vårløk
•    1 stk. gulrot
•    3 blad kinakål
•    1 l vann
•    1 ts salt
•    2 ss klippet frisk koriander

Og slik gjør du:
1. Bland ingrediensene til marinaden (se oppskrift) som helles i en plastpose sammen med hele kjøttstykket. Klem ut luften av posen og knyt igjen. Marineres minst 4-5 timer, helst i kjøleskap natten over.

2. Brun fileten rundt det hele i en stekepanne på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca. 15 minutter.

3. Rens og skjær grønnsakene opp i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet.

4. Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg det over nudlene og grønnsakene, hell over marinaden og dryss over koriander.

Øl er utmerket drikke til dette måltidet, og så har vi forslag til en god bitter følelse når maten skal fordøyes.

De beste er både velgjørende magemedisin og smaker godt med optimal balanse mellom sødme og bitterhet. For det er viktig, særlig når bitteren skal brukes som etter maten-drikke, for å hjelpe til med fordøyelsen. Slik italienerne ofte gjør etter et stort måltid. Og alle som har tilbrakt en helaften rundt et velfylt italiensk bord vet at det kan trenges.

Blant annet har Aass Bryggeri lansert Aass Lauritz Bitter. Ifølge drammensbryggeriet egner den seg spesielt godt sammen med øl.

- Bitterdrammen har mange spennende og gode kryddere, deriblant stjerneanis og fennikel, som gir den gode lakrissmaken, og pomeranskall som bidrar til den friske smaken. Det hele er balansert med honning for å ikke bli for syrlig, sier Sissel Øistad i Aass Bryggeri.

Øistad forklarer at denne bitteren er en utmerket match til øl.

- Den er ikke fullt så søt som Jägermeister og ikke så bitter som Gammel Dansk, og smaker derfor veldig godt sammen med øl.

Aass Lauritz Bitter ble lansert på Vinmonopolet i november.

FAKTA
Aass Lauritz Bitter
Farge: Mørk kobberfarget med snev av brunt.
Duft: Preg av urter, krydder og appelsin.
Smak: Søtt anslag, men ikke overdrevet, god appelsinpreg i midten, dempet bitterhet og lang ettersmak.
Passer til: Som snaps og dram, perfekt sammen med øl.
Pris: 319,-

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen