Arkitektene har utvilsomt behov for økt kunnskap for sammen med konsulentene kunne prosjektere robuste systemer i samsvar med prosjektenes og arkitektenes intensjoner og mål. På kurset i Oslo skal man lære om prinsippene og parametere som legges til grunn ved prosjektering av VVS-løsninger, lære om energimessige konsekvenser av ulike valg og strategier for VVS-installasjoner og øke kompetansenivået for å anvende kunnskapen i prosjektene.

Ventilasjon
Arne Førland-Larsen, sivilingeniør hos Asplan Viak, vil ta for seg inneklimaet i bred forstand. Førland-Larsen vil komme inn på materialvalg for ventilasjonsbehov, kravene til lav emitterende materialer og se nærmere på aktive og passive bygningskomponenter og hvordan dette skal benyttes i VVS-strategien. Tek 10 står også på dagsorden.

Ventilasjon blir et vesentlig programpunkt under kurset. Prinsipper for føringer, tilluft, avtrekk, tekniske rom, arealbehov, plassering og organisering vil bli drøftet. Det samme med hybride løsninger. Arne Larsen-Frøland er foredragsholder her også.

Powerhouse
BREEAM og energiberegninger står også på kursets timeplan.

Camilla Moneta, sivilarkitekt NAL hos Snøhetta, vil fortelle om prosjekteringen av Powerhouse, Kjørbo i Sandvika. Det blir også en sekvens under kurset der Entra Eiendom vil komme inn på hvordan man skal dokumentere og etterprøve VVS-løsninger ved det aktuelle bygget i Sandvika, som er Powerhousealliansens første rehabiliteringsprosjekt. Målsettingen er å rehabilitere to kontorbygg fra 1980 til energipositive kontorbygg.

Programmet for kurset er utarbeidet i samarbeid mellom NAL og Asplan Viak.