Det skriver VB i en pressemelding mandag.

I tillegg til Hjorteland VVS er det ytterligere tre bedrifter på vei inn i konsernet med en total omsetning på rundt 100 millioner kroner. De fire bedriftene er lokalisert i hele Norge og er med på å øke dekningsgraden til VB Gruppen. Sørlandsbedriften Hjortelands Autoriserte Rørleggerforretning i Lindesnes kommune har den samme motivasjonen for å inngå i VB Gruppen.

– Motivasjonen til integrasjonen med VB er å bli en del av en større teknisk gruppering med dyktige og flinke rørleggere. Samtidig blir Hjortelands bedre rustet for fremtiden til å kunne ta både større og flere oppdrag i samarbeid med de andre firmaene under VB Gruppen, sier daglig leder Espen Hjorteland i pressemeldingen.

Han er barnebarnet til grunnlegger Odd Hjorteland og overtok driften av familiebedriften i 2017 og driver bedriften sammen med sine tre søsken. Bedriften ble etablert i 1954 og feirer 70-års jubileum i år.

– Forventningene til VB er et bra samarbeid med andre firmaer i VB-gruppen, og ikke minst kompetanseheving. Vår oppfatning er at ledelsen i VB er supermotiverte og flinke folk som vi gleder oss til å samarbeide videre med

Ønsker velkommen

VBs konsernmål om å være lokalt tilstedeværende i hele landet innebærer å investere i og samarbeide om å levere rørleggertjenester til en bred kundegruppe, både i bedrifts- og privatmarkedet.

– Sørlandet er et viktig satsningsområde for oss, med et stort vekstpotensial. Derfor er det en stor glede og ønske Hjortelands Autoriserte Rørleggerforretning velkommen. Vi ser frem til å fortsette denne reisen sammen og styrke tilstedeværelsen vår på Sørlandet, sier Anders Almestad.

De fire rørleggerbedriftene som i løpet av kort tid kommer inn i VB Gruppen som fullverdige VB-bedrifter, blir en viktig del av veksten i årene som kommer.

– Vår verdiskaping skjer lokalt i klynger som består av både integrerte selskap - og partnerbedrifter. Klyngesamarbeidet fungerer svært godt og gjennom 2024 har vi som mål å utvikle samarbeidet ytterligere, sier Almestad.

God fart i 2024

Almestad mener at VB Gruppen går svært spennende tider i møte.

– Vi var veldig fornøyde med resultatet vi leverte for 2023. Det var et år der i underkant av 50 rørleggerbedrifter valgte å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern.

I tillegg til de 50 bedriftene som skal integreres i konsernet VB Gruppen, kjøpte konsernet i vår Drammens eldste rørleggerbedrift, den snart 94 år gamle rørleggerbedriften Jensen Varme & Sanitær. Rundt 100 bedrifter tilknyttet som VB Partner i kjededelen av VB Gruppen.

Resultatet for 2023 viste også at konsernet har kommet godt ut av startblokka, til tross for at det var et utfordrende år for bygg og anleggsbransjen, der vi som konsern stod midt i en enorm etableringsprosess.

– Første del av 2024 har gått bedre enn vi kunne forvente og preges av en stor interesse fra mindre rørleggerbedrifter som virkelig ønsker å være med på veksten som VB Gruppen forventer. Det er vi veldig glad og takknemlige for, sier konsernsjef Anders Almestad avslutningsvis i pressemeldingen.