- Ved valg av Hansgrohe-produkter er LCA-beregninger dermed lett tilgjengelige, så det er enkelt for byggherrer, arkitekter og prosjekterende å oppfylle lovkravene for å dokumentere klimapåvirkningen av nybygg. Samtidig er dokumentasjonen viktig i forbindelse med internasjonale miljøsertifiseringer som BREEAM, LEED eller DGNB, skriver selskapet i en pressemelding.

EPD-ene kan lastes ned fra Hansgrohes egne nettsider og EPD Danmarks database, og det er inngått samarbeid om gyldighet i Danmark, Sverige og Norge.

EPD-er for rundt 1 400 produkter

EPD-ene dekker omtrent 1 400 av de bestselgende kromproduktene over hele verden fra merkene AXOR og hansgrohe. Produkter som ligner på hverandre er gruppert i ni såkalte gjennomsnittlige EPD-er: Hodedusjer, hånddusjer, dusjslanger, Showerpipes, servantarmaturer, kar- og dusjarmaturer, kjøkkenarmaturer, innbyggingsdeler og termostater. Miljøvaredeklarasjonene gir informasjon om gjennomstrømningsmengder, vann- og energiforbruk, CO2-balanse, materialers opprinnelse og sammensetning samt muligheter for gjenvinning. Totalt presenteres 35 miljøindikatorer.

Pionerer innen EPD-er for dusjer og kraner

Hansgrohe har allerede en lang tradisjon for transparent kommunikasjon om bærekraften til produktene sine. I 2010 utarbeidet Hansgrohe de tyske 'PCR-produktkategorireglene' for armaturer og dusjer. Året etter publiserte Hansgrohe sin første EPD i Tyskland for hånddusjene Crometta 85 og Croma 100.

- Informasjonen i EPD-ene gjør det mulig for arkitekter og byggherrer å velge de best egnede produktene fra et bærekraftig synspunkt allerede i planprosessen, forteller Rebecca Weigold, Head of Green Company, Hansgrohe SE i pressemeldingen.

- Med våre EPD-er som er basert på ISO 14025, vil det være mye enklere å planlegge basert på LCA-kriterier i fremtiden.