10 milliarder i året
Klimamarkedet forventes å ha en omsetning på om lag 10 milliarder kroner i året.Med Klimamarkedet mener vi markedet for installasjon av ventilasjons- og kulde-/varmepumpeanlegg, inkludert automatikk og produkter, skriver  VKE på sine hjemmesider.

To ganger per år
VKE Markedsrapport for klimamarkedet gis ut to ganger per år, én på høsten og én på våren. Rapporten produseres i samarbeid med Prognosesenteret AS, felles for elektrobransjen (NELFO), rørbransjen (NRL) og klimabransjen (VKE). VKE vil, i samarbeid med medlemmene, Norsk Teknologi og Prognosesenteret prøve å utvikle denne rapporten til et stadig bedre produkt.

Både i 2014 og 2015 forventes et mer krevende klimamarked sammenlignet med 2013 og 2012. Dårligere konjunkturutvikling og svakt salg av nye leiligheter, kontor- og forretningsbygg er viktigste årsaker.

For nye boliger vil verdien av produksjonen, særlig for leiligheter i de store byene, falle markert i 2014 og ta seg noe opp i 2015 og 2016, men være noe lavere enn i 2013 gjennom hele prognoseperioden.

For nye yrkesbygg forventes kun marginale endringer og en forsiktig vekst i verdien av produksjonen i perioden 2014-2015, primært for offentlige bygg.

Markedet for ROT bolig og ROT yrkesbygg viser stabil vekst over tid, en utvikling som må forventes å fortsette, skriver foreningen. 

Kilde: vke.no