Han vil knytte kontakt med ventilasjonsentreprenører og systemintegratorer som vurderer å lære mer om automasjon og ønsker å ta ansvar for og levere utstyr og tjenester på alle nivåer i bygget.

De driftige
Sandstad ønsker å nå driftige entreprenører som har ambisjoner om å ta ansvar for bygningsautomasjonen selv.
- Mitt konsept vil gjøre de mer kapable til gjennomføring av anlegget, mer konkurransedyktige og mer kompetente, sier Sandstad til VVS-forum.

Gjennom sitt selskap Power & Building Automation (PBA) tilbyr han nå web-baserte undersentraler, div. feltutstyr og SD-anlegg for nær sagt alle formål, samt hjelp og rådgivning til den som ønsker å starte opp som partner av PBA og Fidelix.

-Teknologien som vi tilbyr er utviklet og produsert i Finland og Sverige, den er tilpasset nordiske forhold og laget særlig med tanke på energioptimalisering under store variasjoner i utetemperatur. Dokumentasjon viser at den er meget energivennlig i drift, den har vært en formidabel suksess i våre naboland Sverige og Finland, sier Sandstad.


Egen kompetanse
Tradisjonelt har entreprenørene vært avhengige av leverandørene, og da særlig på avanserte reguleringsprodukter i automasjonsanlegg.
Dette gjør at leverandørene sitter med overtaket og den frittstående entreprenøren blir en teknologi-kelner.
Entreprenørene har tatt et teknologisk valg og sitter litt i klisteret grunnet den store jobben med å bytte leverandør. Man låser seg på grunn av opplæring, kompetanse, økonomi og etablerte kundeforhold.

- Med dette finske systemet (Fidelix) kan her enkelt entreprenør bygge og designe systemer og være med på den økende verdiskapningen innen bygningsautomasjon, sier Sandstad. 


Selv om det medfører at man må ha en teknologisk kyndig person innen automasjon i bedriften mener Sandstad at det vil bli lønnsomt på sikt da flere jobber kan gjøres av egne folk, kort sagt, man øker fleksibiliteten.

Komplett system
Utfordringen fram til nå har vært at ingen uavhengige leverandører har kunnet tilby et komplett system fra topp til bunn.
- Det kan jeg nå, dette er nordisk teknologi som er enkel og spesielt utviklet for energisparing, sier Sandstad. 

I tillegg til standardiserte løsninger har det muligheter for skreddersøm og kan tilpasses ethvert bygg, uansett størrelse.Toppsystemene har også en rekke avanserte algoritmer som basert på erfaring bruker adaptiv intelligens til å styre bl.a. oppvarmingen.

- Dermed kan man drive byggene 30 % mer energivennlig vs. andre SD-anlegg, ikke minst vil bruken av værdata og prognoser gjøres på en helt ny måte med tiden, sier Sandstad.