Schneider Electric tar enda et skritt videre for å hjelpe rådgivere, installatører og sluttkunder med å etablere sentralovervåking og -styring i elinstallasjoner.

Løsningen er Acti 9 Smartlink, en ny modul som gjør det lettere enn noensinne å etablere full kommunikasjon mellom enhetene i hoved- og gruppetavler og det sentrale byggstyringssystemet.

Smartlink er en kommunikasjonsmodul til montering i tavler, og del én av Acti 9-serien, den nye generasjonen DIN-skinnekomponenter fra Schneider Electric. Hver enkelt Acti 9-enhet, automatsikring, jordfeilbryter, relè, kontaktor eller måler med tilhørende hjelpekontakt forbindes til Smartlink-modulen med en prefabrikert kabel, og til slutt forbindes Smartlink til byggstyringssystemet med en enkel nettverkskabel. Kort sagt: Plug and play med minimal kabelføring, enkel og rask installasjon og ingen risiko for feil.

Når installasjonen kan overvåkes og styres sentralt via Smartlink, er det enkelt for den bygningsansvarlige å samle data om energiforbruk, såvel som standby-forbruk på hver enkelt kurs i installasjonen. Dessuten gjør overvåkningen det mulig å reagere raskere og mer presist på hendelser som utkoblinger og andre feil i store installasjoner.

- Acti 9 Smartlink er raskeste veien til full kontroll og økonomisk gevinst, sier Kjell-Magne Nordnes, produktsjef i Schneider Electric.