Når påsken nå står for døren, er det store deler av det norske folk som laster bilen full, og drar til fjells. Men det er flere som holder seg hjemme, og gjerne legger ut på lange skiturer i nærområdene, i skog og mark. Uansett sted, så er påsken en tid for mye god mat og godt drikke, gjerne den rette vin som passer til maten som man har litt ekstra tid til å tilberede.
 
Boksvin har etter hvert blitt høyt anerkjent her i landet, og stadig bedre viner finner veien inn i bærbare bokser. Alle land av betydning som i dag produserer vin, tapper også vin på boks.
 
Chile er det landet vi ofte tenker først på når vi snakker god søramerikansk rødvin. Dette har først og fremst å gjøre med at Chile har satset stort på eksport i mange år, mens Argentina har produsert til eget bruk, og ikke vært så opptatt av å sende godvarene ut av landet.
 
Men argentinsk vin finner mer og mer veien til nye markeder, blant annet i Norge. Og nå ligger argentinsk vin blant de 10 mest populære vinland her i landet.
 
Ny årgang av en argentinsk vin, Soñador Malbec Cabernet Sauvignon Merlot 2009 er tipset. Denne er litt mer fruktdreven enn tidligere årganger. Og passer utmerket til svin som vi har en oppskrift på nedenfor.
 
Vinmonopolet har Soñador Malbec Cabernet Sauvignon Merlot 2009 i alle polutsalg som en del av distriktsutvalget.
 
Dette er en skikkelig kosevin som også kan nytes til mange ulike matretter, det være seg grillet kylling, annet lyst kjøtt, pasta og pizza. Vinen kan også nytes i godt selskap, lenge etter at kveldens måltider er over.
 
Soñador Malbec Cabernet Sauvignon Merlot 2009 er fremstilt på 40 prosent Malbec, 35 prosent Merlot, 25 prosent Cabernet Sauvignon fra forskjellige vinmarker i San Rafael utenfor Mendoza som ligger 600-700 meter over havet. Navnet Soñador kommer av Juan Cidrón, en spansk prest som i 1556 hadde meg seg de første vinplantene til Argentina, og som fikk navnet «El Soñador» - the dreamer.
 
Vinen har en dyp fiolettrød farge. Stor fruktighet preget av røde bær, hint av bladverk, urter og lang ettersmak. Vinen har lite garvestoffer, og har kun 3,9 g/l sukker per liter. 
 
Soñador Malbec Cabernet Sauvignon Merlot 2009 koster kr. 349,90 for en 3 liters boks, og inneholder 13,5 prosent alkohol. Den er på topp når du kjøper den, holder seg godt i boksen, men bør konsumeres i løpet av ett år.
 
Her kan du lese mer om den hos Vinmonopolet
 
Medaljonger på grønnsakseng
 
medaljonger p� gr�nnsaksengOppskrift til 4 porsjoner
Spinat er en grønnsak som opprinnelig kommer fra Iran. I dag blir den også dyrket i Europa. Grønne grønnsaker inneholder mye C-vitamin og jern. En sunn, rask og god rett.
 
Ingredienser
800 g indrefilet av svin
2 ss margarin /olje til steking
1 ts salt
½ ts pepper
200 g frisk spinat
250 g frisk sjampinjong
2 stk løk
2 stk gulrot
2 ss margarin /olje til steking
 
Slik gjør du:
1. Vask spinaten godt og ta vekk de grove stilkene. Skjær soppen i skiver, løken i båter og gulrøttene i staver.
2. Skjær kjøttet i ca. 2 1/2 cm tykke skiver. Ha på salt og pepper. Brun dem på sterk varm, etterstek på svakere varme i 1-2 minutter. Legg dem tilside.
3. Fres grønnsakene i litt margarin/olje og legg kjøttet over.
 
Server med poteter og sjysaus.

Oppskrift: matprat.no