Derimot er avgassingsenheten og tappeseksjonen i messing.

De nye luft- og smussutskillerne Flamcovent Smart, Flamco Clean Smart og Flamcovent Clean Smart skal være mer kompakte, lettere, og skal i følge produsenten gi en betydelig bedre ytelse en tidligere produkter. I tillegg kan man oppnå strømningshastigheter opptil 3 m/s, og utskillerne kan benyttes mot alle typer rørsystemer.

Salgssjef Svein Nilsen har stor tro på den nye serien fra Flamco.

- Luft og smuss i et anlegg forårsaker problemer som for eksempel unødvendige feil og ekstra slitasje eller støy, men fører også til avbrudd i bruken av anlegget, lavere varmeoverføring og redusert pumpeytelse. Konsekvensen høyere energiforbruk og et upålitelig anlegg, sier Svein Nilsen i Wilo Norge.

Dobbeltsidig funksjon
De nye utskillerne har en dobbeltsidig funksjon som skal sikre effektiv smussfjerning og avgassing av anleggsvannet. Den første funksjonen oppnås ved hjelp av skilleelementet innebygd i legemet i vannstrømningens bane gjennom enheten. Kontaminert vann ledes gjennom skilleelementet. Den andre effekten oppnås ved å kombinere den økte returstrømmen av rent vann fra overtrykket på andre siden av skilleelementet tilbake til hovedstrømmen. Dette tvinger mikroboblene og smusspartiklene mot begge sider av legemet og inn i overtrykkskammeret for å fjernes.

Stor ytelse
Inne i kapslingen til utskilleren er vannhastigheten kraftig redusert slik at mikrobobler og smusspartikler utskilles effektivt. Luftboblene stiger automatisk opp til luftutslippsventilenheten øverst. Boblene føres langs skillevegger og fanges i kapslingen takket være den lave strømningshastigheten.
- En supermagnet hjelper i tillegg til å fange opp jernpartikler. Strømningsmotstanden er ubetydelig. Viktige fordeler ved dette er lavt energiforbruk og høye ytelse ved fjerning i hver passasje av vannet gjennom anlegget, påpeker Nilsen.
- I tillegg kan levetiden på enkelt komponenter økes.

De nye luft- og smussutskillerne fra Flamco leveres i seks tilkoblingsstørrelser: 22 mm, ¾", 1", 1¼", 1½" og 2". De leveres også med eller uten isolasjonsmantel etter behov. EPP-isolasjonsmaterialet har en tykkelse på 20 mm og termisk konduktivitet (λ) på 0,036 W/mK.