– Både installasjon og bruk er lettere, takket være de løsningene vi har funnet fram til, sier produktsjef Tom Tøraasen i Danfoss Heating Solutions.

Den manuelle strupeventilen er unik. Erfarne installatører har vært med på å utvikle den, sammen med Danfoss-ingeniørene.

Ventilen har standard målenipler som kan betjenes uten bruk av verktøy. Dessuten kan de roteres 360 grader, slik at niplene er så tilgjengelige som mulig uansett monteringssted.

Fordel for installatør
– Det gir en stor fordel at den kan tørnes rundt. Installatørene står ofte vondt til. Det er mer regelen enn unntaket. Derfor har vi også designet ventilen slik at toppen av innstillingshjulet kan tas av. En kuleventil under gir avstengning. Dette er en mulighet mange fagfolk har savnet på gamle ventiler.

Den manuelle strupeventilen MSV-BD Leno kan brukes i alle typer varmeanlegg og kjøleanlegg over en viss størrelse. Håndrattet er det samme på alle ventilene til og med DN50.

Fordeler vannet
– Strupeventiler er til for å fordele vannet i et anlegg. Når måling og innstilling er så enkelt og tilgjengelig som her, øker det mulighetene for at anlegget alltid vil være justert så riktig som mulig, sier Tom Tøraasen, og legger til:
–Dette er fremtidens innregulerings- og avstengningsventil for anlegg med konstant vannmengde.