Ventilen er utviklet til å regulere på svært små vannmengder - vannhastigheter <0,1 m3 /time. Ventilen har et innebygget termisk element med en patentert bypass åpning, som sikrer en nøyaktig regulering, skriver Honeywell i en pressemelding.

Ventilen er tiltenkt hygieniske formål og er velegnet til individuell, etasjebasert, temperaturregulering i bygninger med flere etasjer eller hvor varmt forbruksvann sirkulerer til andre små blandekretser. Dette øker komforten der det er ønskelig med øyeblikkelig tilføring for varmt vann på et gitt tappested.

Temperaturreguleringen styres presist av et fullt integrert termisk element som er den sentrale komponenten i produktet.

Saken fortsetter under videoen:
[v:14]

Det unike ”in-line” designet er kompakt og plassbesparende og gir fordeler ved planlegning av installasjonen.

Temperaturreguleringen er forinnstilt til enten 57°C eller 63°C. Ingen andre innstillinger er nødvendig idet det termiske elementet regulerer riktig mengde varmvann via en liten fast innstilt bypass.

Ved temperaturfall åpner ventilen og tillater tilstrømning av varmt vann. Ved en temperaturstigning i anlegget, skjer det en utvidelse av det termiske elementet som lukker ventilen inntil den ønskede vannmengde er oppnådd.

Dermed får man en permanent og stabil sirkulasjon av varmt forbruksvann med et minimalt energiforbruk.