Grohe`s ingeniørteam har i lengre tid jobbet med å utvikle en oppdatert versjon av sin lekkasjeboksløsning for Norge og norske installatører. Målsetningen har vært å få frem et mer profesjonelt produkt utviklet i henhold til norske byggeforskrifter og TEK10.

- Underveis i prosessen har det vært veldig viktig for Grohe å forhøre oss med norske rørleggere med lang og bred bransjeerfaring som konsulenter. Deres kunnskap med installasjon i praksis har bidratt til den ferdige lekkasjeboksløsningen som i dag er lansert i Norge med stor suksess, sier Grohe`s administrerende direktør Jonas Brennwald i en pressemelding.

Enkel adgang til utskifting av sisternekassen
Man har valgt å gi adgang til sisternekassen fra front. Ved installasjon forsegler man lekkasjeboksen fra front med en frontplate som festes til lekkasjeboksen. Dersom det er aktuelt med flislegging, flislegges frontplaten separat, men i samme mønster som resten av rommet. Denne løsningen gir en på nær usynlig frontplate og vil fremstå som en helhetlig designløsning. Dersom lekkasjen skulle oppstå, fjerner man helt enkelt frontplaten og har dermed adgang til å utskifte sisternekassen, helt uten å bryte tettesjiktet mellom lekkasjeboksen og veggen. En løsning som er enkel, billig og tidsbesparende skriver selskapet videre.

Et etterspurt produkt
- Vi har jobbet hard for å kunne presentere det norske markedet med det sikreste og mest innovative produktet på lekkasjeboksfronten. Utarbeidet og produsert i samarbeid med ledende norske rørleggere på en av våre fabrikker i Tyskland – kan vi i dag, med nye Rapid SL innbyggingssisterne med lekkasjeboks, tilby markedet et unikt og gjennomtestet produkt, sier Jonas Brennwald.