– FUSION-C er både en innrguleringsventil og en reguleringsventil, med motor som åpner og lukker. Fusion-serien omfatter også FUSION-P som i tillegg til innregulering og regulering også har trykkstabilisering, altså tre funksjoner.

– Hvilke bygg- og anleggstyper er TA-FUSION laget for, Maurtvedt?
– TA-FUSION er for varme- og kjøleanlegg i større hus som næringsbygg, hoteller, skoler og lignende.

– Hvilke egenskaper vil du fremheve ved TA-FUSION?
– Så å si alle anlegg som prosjekteres i dag er med variabel mengde. Dette gir fordeler i form av optimalisert returtemperatur og redusert pumpeenergi. Kravet til korrekt dimensjonering av reguleringsventilene er imidlertid mye større. På dette området har TA-FUSION en fleksibilitet tradisjonelle ventiler ikke har.
Vi baserer oss også på å levere ventil og aktuator som pakkeløsning, da vi mener dette sikrer funksjonaliteten på best mulig måte. Vi ser at det kan være en utfordring der regulering ligger under automatikk og innregulering under rørentreprisen, men bare vi kommer tidlig nok inn i prosjektet tror vi dette skal la seg løse uten store interessekonflikter.

Det siste jeg vil trekke fram er bredden og fleksibiliteten i produktsortimentet. Mange vil nok spørre seg hva vi skal med C-modellen når man får en enda mer komplett løsning med FUSION-P. Svaret på dette er at det slett ikke alltid er nødvendig med trykkstabilisering i hver eneste ventil, og at vi da også kan tilby en alternativ løsning som kommer gunstigere ut i pris.  

– Med C-modellen kan du få gode løsninger uten trykkregulator på hver enkelt enhet, fremhever Maurtvedt. – Dette er helt nytt hos oss.

- Hvordan ser markedet ut?
For øyeblikket er vannbårn varme høyaktuelt, og spesielt i villamarkedet har det vært en positiv utvikling for varmeleverandørene. Mer fokus på vannbåren varme har vært positivt for oss, men med vår produktportefølje kan vi ikke leve av boligmarkedet.

– Hva med det store vedlikeholdsetterslepet i mange varmeanlegg?
– Det er et stort behov for renovering av eksisterende anlegg, og det blir et interessant marked for TA-FUSION, som er like velegnet på nybygg som til rehabilitering. 

Firmaene Pneumatex, TA og Heimeier er nå samlet under fellesnavnet TA Hydronics. På hjemmesidene på Internett beskriver de seg selv slik: Pneumatex er eksperter på trykkvedlikehold og vannkvalitet. TA er markedsledende på innreguleringsløsninger. Heimeier er en av verdens største produsenter av radiatorarmatur og termostater.

TA Hydronics AS omsatte i fjor for drøyt hundre millioner kroner.