Større fagprogram

- Vi har for første gang inkludert FDV i programmet, med hele 10 foredrag. Her er vi spente, og vi ser interessen og responsen begynner å komme, selv om de rene VVS-foredragene foreløpig ser ut til å dra mest folk. En rekke kurs blir ganske sikkert fulltegnede, sier faglig ansvarlig Knut Olav Knudsen til Vvs-forum, bare noen dager før det hele braker løs.
- Det går også an å melde seg på helt til siste liten, men ikke vent for lenge, det begynner å bli trangt på enkelte kurs, sier Knudsen.

I år er kursene fler enn for to år siden, tilsammen holdes det 34 ulike kurs, der mange tar en halv dag.
- Fagdagene 2012 har i år et bredt faglig spekter, som vanlig fordelt mellom Vann, Varme og Sanitær. Vi ser særlig at ventilasjon og automasjon er populære, som vanlig, sier Knudsen, som synes variasjonen innen emner er god.

Fagdagene bør dermed være en virkelig en flott mulighet for å lære mer om aktuelle temaer fra noen av de fremste ressurspersonene i bransjen.
- Fra tidligere evalueringer vet vi mange av våre foredragsholderne skårer høyt både innen fagkunnskap og presentasjonsteknikk, jeg tror dette blir noe for en hver smak, understreker Knudsen.

Energi
Det er for øvrig stor interesse for kurs innen energisparing og energiledelse.
- Her i landet har vi hatt billig strøm i en mannsalder. Selv om den akkurat nå for tiden er rimelig, har elektrisisteten de siste 15 år doblet seg i pris. Med økende fokus på dette i Europa skjer det en stor teknologiutvikling, som gir oss en rekke muligheter, understreker Knudsen, som minner om at den som sparer energi også sparer miljø.

Som et eksempel trekker Knudsen fram oljefyring.
- Hvis man erstatter en oljekjel i en villa med en fornybar energikilde reduserer man like mye utslipp som tilsvarende 5 personbiler. Dette viser hvor viktig kunnskap er for de valgene vi gjør, både politisk og hjemme, forklarer Knudsen, som også ser fram til å kåre de tre vinnerne av årets produkt.

Til sammen 17 bedrifter har sendt inn sitt bidrat til konkuransen som i år inneholder tre klasser. V, V og S. (se liste under)
- Å få noe kåret til årets produkt har stor verdi, i omtale og markedsføring, jeg synes mange av produktene er svært interessante, sier Knudsen til Vvs-forum.

Her er søkerne(noen har flere produkter inne)
Ventilasjon: Flexit, Lindab, Mikromatic, Swegon, Systemair, Trox, Østberg, Relekta
Varme: Nevica, Oso (2), Polar, Roth, SGP (3)
Sanitær: Geberit (2), Lindberg & Lund, Oras, Porsgrunn