I 2012 er den første Stortingsmeldingen om bygningspolitikk, «Byggemeldingen - Gode bygg for et bedre samfunn» fremlagt. Her sier Regjeringen at energikravene vil skjerpes til passivhusnivå i 2015 og nesten nullenerginivå i 2020. Meldingen blir behandlet i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité torsdag 11. oktober 2012, og forventes behandlet i Stortinget 11.12.2012.

En slik innskjerping er også endel av det nylig inngåtte “Klimaforliket”. Det er derfor all grunn til å forvente at denne innskjerping av energikravene blir gjennomført i praksis.

Kriterier for passivhus som en samlet norsk byggenæring står bak, er nå fastsatt i Norsk Standard.

Profilerte bygg som Tallhall og Miljøhuset GK i Oslo, og kunnskapsparken Papirbredden og Marienlyst skole i Drammen er alle bygg som i dag definerer seg som passivhus.

I Oslo går byråden i bresjen for å få fart på utbygging av passivhus for å nå ambisiøse mål om reduksjon av klimagassutslipp.

På VVS-Dagene 2012 presenterer VKE de viktigste utfordringene kulde- og varmepumpebransjen står overfor i lys av denne utvikling, og også de løsninger som vil stå sentralt for bransjens aktører i fremtiden. Foredragsholderne er de sterkeste ressurspersonene på dette område i Norge.

Seniorforsker ved SINTEF Byggforsk, Tor Helge Dokka beskriver utfordringene og dr.ing. Jørn Stene fra Cowi presenterer de energieffektive løsningene.
Fredag 19. oktober 09:00–11:45

Hvis du ønsker å sikre en plass for å lære og for å diskutere om fremtiden for kulde- og varmepumpebransjen, bør du omgående registrere deg på Fagdagene 2012.

Kilde: VKE