Den nye gulvmodellen har fått et moderne design som skal passe inn i ethvert hjem. Andre funksjoner som produsenten trekker frem er blant annet luftrenseteknologien, innebygget app - styring og talestyring via Google Home og Amazon Alex, samt SCOP på opptil 4.7.

- Med målsetting om å knuse vinterkulda, ble utvikling og testing av Optimised Heating 4 gjennomført i Sverige. Den unike 3-lags fritthengende coilen sikrer høy effektivitet og mye raskere avriming. Utedelens utforming sikrer at is ikke bygger seg opp, og man unngår unødvendig vibrasjon og støy fra utedelen. Energikrevende varmekabel i utedel er
derfor ikke nødvendig i Daikin sine varmepumper. Optimised Heating 4 benytter R-32 som er et mer miljøvennlig kuldemedie, skriver Daikin i en pressemelding.

Daikin sin Heat Plus funksjon simulerer strålingsvarme ved å redusere luftmengden og øke utblåsningstemperaturen til det maksimale. I Heat Plus drift er varmepumpen ekstra stillegående. Etter 30 minutter går varmepumpen tilbake til normal varmedrift.

Daikin Flash Streamer er en luftrenser som ved å bestråle luften internt i varmepumpen med høyhastighetselektroner, bryter ned blant annet allergener, pollen, lukt osv.

- Den nye gulvmodellen har utblåsing både oppe og nede. Dette gjør at boligen raskere når ønsket temperatur, takket være en bedre luftdistribusjon. Den nye modellen har også en gulvvarmefunksjon. Den gjør at varmen distribueres kun ut fra nederste spjeld på maskinen. Det gir en behagelig temperatur for deg som har kalde gulv, understreker produsenten videre.

Stille i drift
Med en spesialdesignet vifte kan den nye gulvmodellen til Daikin gi høy effekt, selv med et lavt lydnivå. I stille drift er lydnivået kun 19 dBA.