- Veldig viktig for oss å være tilstede på VVS-dagene, og vi fikk vist oss frem som den moderne VVS grossisten vi er. Vi hadde en fortreffelig plassering, og mange viste stor interesse for Onnshop. Anledningen ga oss en fin mulighet til å få markedsført og illustrert vår nettbutikk live for rørleggeren, sier Per Erik Strand.

Onninen lanserte sin nettbutikk, Onnshop, i fjor og har siden oppstarten hatt en pen og jevn vekst. Som den fjerde store grossisten i markedet og med nettbutikk som satsningsområde skiller man seg klart fra de tre andre aktørene.

Under messen kjørte grossisten daglige konkurranser. Først fikk rørleggeren en opplæring i hvordan man enkelt kan bestille varer på nett, og så fikk de prøve seg live etterpå. Etter gjennomgangen fikk rørleggeren fire spørsmål som skulle besvares. Spørsmålene var relatert til Onnshop, og hver dag ble en vinner kåret med Ipad som premie.

Mange interesserte rørleggere
- Vi har fått mange nye kunder på grunn av messen, så VVS-dagene passet oss perfekt med tanke på å få vist frem vårt produkt. Vi fikk vist rørleggeren hvordan man bruker Onnshop, og mange ble svært overrasket over hvor enkelt det egentlig er. Det tar ikke så lang tid som man kanskje tror, påpeker segmentdirektøren.
- Vår gjennomgangsfilosofi er å gjøre rørleggeren mer effektiv. Med våre løsninger kan de heller konsentrere seg om å gjøre jobben så raskt som mulig med fokus på inntjening, uten å måtte kjøre til grossist for å hente ut varer til enhver tid. Det stopper jo ikke bare med tiden man bruker på hente varer, tar man trafikken i betraktning, spesielt i Oslo, går det mye tid bort.

Kunder i alle størrelser
Onninens kunder dekker hele spekteret fra små til mellomstore rørleggerbedrifter, kjeder og større entreprenører, samt at flere og flere rørleggerbedrifter på 10-15 mann uten kjedetilknyting, ønsker å bli kunder.
- Effektivitet blir et stikkord i fremtiden for at rørleggeren også skal gjøre god butikk. Markedet er i stadig forandring, prisene er stadig under press, nye nettbutikker bidrar til prispress på flere produktgrupper. Tatt alt dette i betraktning opplever jeg at mange rørleggere begynner å tenke annerledes.

God logistikk og bedre priser
- Vi har en svært effektiv logistikk. Bestiller man varene på nett i dag, skal man ha varene i morgen. I Oslo-området kan man bestille frem til kl. 19.00, og få varene levert på døren tidlig morgen dagen etter, sier Strand
- Vi har en svært effektiv organisasjon siden vi ikke har hentelagre her og der, og mange ansatte som følger med det. Hos oss bestiller man kun på Onnshop, og fordelen til rørleggeren er at man for bedre priser og større fortjeneste.

Kommet for å bli
- Vi jobber målbevist og fremtidsrettet. Det er ikke gjort over natten og få alle til å bestille varer på den måten vi tilbyr, så vi merker jo en vis treghet. Det er også naturlig at det tar litt tid før man venner seg til at Onninen er en VVS grossist, og ikke bare en elektrogrossist. Men vi akter å bite oss fast i markedet og ser svært positivt på veien videre, påpeker lederen for VVS i Onninen, Per Erik Strand avslutningsvis.