Smaken hos villris er litt kraftigere enn alminnelig ris. Fargespillet gjør den spesielt dekorativ på tallerkenen. Villrisen inneholder mer jern og b-vitaminer enn både polert og brun ris. Men ikke minst smaker den fortreffelig til biff.

Ingredienser

* 2 stk. biff av ytrefilet storfe
* ½ ts salt
* ¼ ts pepper
* 1 ss margarin eller olje til steking
* Sjampinjong- og persillesaus:
* 100 g frisk sjampinjong
* 1 pose sjysaus
* 2 ½ dl vann
* 2 ss finhakket bladpersille
* 1 dl villris , blanding av hvit og sort ris
* 1 pk. sukkererter
* 1 beger cherrytomat
* 6 stk. sjalottløk eller annen småløk
* 1 ss margarin eller olje til steking
* ½ ts salt

Slik gjør du:

1. Skjær soppen i skiver. Stek dem raskt i en kjele. Ha i sausepulveret og hell over vannet. La sausen koke opp, mens du rører godt. Ha i finhakket persille og la sausen koke i ca. 5 minutter.

2. Krydre biffene og stek dem i en panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler for medium stekt biff.

3. Kok risen etter anvisning på pakken.

4. Skrell løken. Stek løk i en stekepanne til de begynner å bli myke, ha i cherrytomater og sukkererter. Strø over salt og la det steke i ca. 2 minutter til.