Portugals vinindustri har hatt en jevn utvikling. Moderne produksjonsteknikker hjelper produsentene å oppnå potensialet til Portugals mangfold i vindistrikter og særegne druevariasjoner.

Denne uken kombinerer vi en portugisisk rødvin med en biff i form. Kort og godt alt i ett. Biff, poteter og grønnsaker - og vips så har du en god middag. Litt smeltet ost på toppen blir prikken over i’en.

Her er oppskrift per 2 porsjoner.
Ingredienser
• 2 stk. biff
• 2 ss margarin /olje til steking
• ½ ts salt
• ¼ ts pepper
• 1 pk. gratinerte poteter med skall og hvitløk (tørket)
• ½ pk. frossen grønnsaksblanding
• 1 stk. tomat i skiver
• ½ dl revet hvitost
Slik gjør du:
1. Potetene lages etter anvisning på pakka i en ildfast form. Tilsett grønnsaksblandingen de siste 10 min. av steketiden.
2. Krydre biffene med salt og pepper og stek dem på sterk varme ca. 1 min. på hver side.
3. Ta potetforma ut av ovnen når det er igjen 5 minutter av steketiden. Legg biffene oppå potetformen sammen med tomatskiver.
4. Strø litt revet ost på toppen, og stek i 5 minutter.

Serveres med godt brød.
Hvis du vil gjøre retten ennå mer smaksfull, kan du ha i finhakkede frisk urter.
Kilde: Matprat.no

 

Så er det vinen,
en Alvaro Castro Dão 2005. Denne er mørk blårød. Ung og sval aroma med preg av kamfertre, mørke bær og lakrisrot, hint av svart oliven, mineraler og fat.

Og kommer fra området Dão i Portugal.

Absolutt en fulltreffer til rødt kjøtt. Druene er 65 prosent Tinta Roriz/Jaen, 35 priosent Tinta Nacional/Alfrocheiro og har et alkoholinnhold på 13 volumprosent. Prisen er kr. 162,70.

Les mer om Alvaro Castro Dão 2005 på Vinmonopolet.no.