Argentina er et utrolig variert land som byr på vakre landskapsbilder og pulserende storbyer. Fra det fasinerende og barske Ildlandet i syd til de øde og mystiske ørkenene i nord. Fra Andesfjellenes gigantiske mur i vest til Atlanterhavets brusende kyster i øst og midt i det hele den legendariske hovedstaden Buenos Aires hvor tangoens sensuelle magi byr opp til dans.

Med både skisportssteder, enorme fosser og et fasinerende dyreliv på kontinentets sydspiss er Argentina en utømmelig kilde til store opplevelser og et land med en gripende historie som fortsatt sitter dypt i folks hjerter.

Argentina er også identisk med solide biffer. Og biff er også en populær rett på norske spisebord.

Åtte av ti nordmenn spiser kjøtt - i en eller annen form - til middag minst tre-fire ganger i uka.

Forbrukerundersøkelser viser at det fremdeles er flere menn enn kvinner som spiser kjøtt til middag, men økningen i kjøttforbruk er større hos kvinner enn blant menn. Økningen gjelder hovedsakelig for lyst, magert kjøtt, som renskåret svinekjøtt og kylling.

Til helgebiffen hører også en god vin, og ved å lage en argentinsk aften er det da nødvendig å finne den rette kombinasjonen. Her er VVS-forums forslag til en flott biffmiddag.

Biff med løk
125 - 150 g flatbiff, ytrefilet eller indrefilet pr. person
1 løk i skiver
margarin
salt
pepper
sherry/rødvin
* Kjøttet bør helst være av ungt dyr. Bank kjøttskivene med hånden og skyv dem sammen for å få en rund fasong.
* Skjær løken i skiver og brun den. Brun smøret i stekepannen. Legg kjøttskivene i og stek dem på begge sider i 2-3 minutter på hver side. Dryss over krydder når de er stekt. Steketiden avhenger av hvor røde man vil ha dem inni.
* Man kan også varme en tørr stekepanne til den er glohet og legge kjøttstykkene i pannen og svi dem raskt et øyeblikk på hver side.
* Minsk varmen og ha smør i pannen og stek 2-3 minutter på hver side. Krydre biffen og legg dem på varmt fat.
* Kok ut pannen med litt vann og ha i vin eller sherry.
* Legg løken på biffene og hell utkoket ved siden av.
* Server med poteter, kokte grønnsaker, salat, tomat og pickles.
Kilde: Matoppskrift.no

Soñador Malbec 2008
Soñador Malbec 2008 (bildet) er en god argentisnk vin til en rimelig penge. Den er dyp rødfiolett. Ung, saftig fruktighet preget av morell og urter, streif av vanilje i litt bitter avslutning. Soñador Malbec 2008 er lagret på flasker i seks måneder før den er sendt ut på markedet. Kr. 99.90, 14 prosent vol.

I tillegg til å være utmerket til biff og annet rødt kjøtt, er Soñador Malbec også en god vin til storvilt og svin.

Link til Soñador Malbec 2008 på Vinmonopolet