Den nye serien har et større sortiment med luftkapasitet fra 160 til 55.000 m3, er utstyrt med EC-vifter som er mindre energikrevende/mer miljøvennlig og et PTC (Positive Temperature Control) regenereringsbatteri som eliminerer risikoen for overoppheting og muliggjør trinnløs kapasitetskontroll. Avfukterne er oppgradert med autonom styring som har vært etterspurt av kundene. Alle kabinettene leveres i pulverlakkert eller syrefast materiale etter ønske. 

I den nye SD-serien med sorpsjonsavfuktere inngår også en MAX-serie, hvor fuktighet og temperatur justeres til det eksakte behovet med tilvalg av befuktning, kjøling og/eller varme. 

Spesialist på både sorpsjons- og kondensavfuktingsteknologier  

Dantherm Norge har levert kondensavfuktere siden 1978 og sorpsjonsavfuktere siden 2011. 

- Dantherm er Norges største leverandør av avfuktere og komplette luftbehandlingsløsninger som kontrollerer lufttemperatur og fuktighet. Som selskap skiller vi oss ut ved å kunne tilby begge disse teknologiene, samtidig som vi kombinerer avfukteraggregater med ventilasjonsanlegg og avansert styring, sier administrerende direktør i Dantherm Norge, Stig Solberg i en melding.

Kunnskap og erfaring
- Jeg tror det er riktig å si at Dantherm har bredest erfaring og kunnskap på avanserte ventilasjon-/avfuktingssystemer i Norge, ikke minst fordi vi gjennom mange år har vært og er Norges største leverandør av avfuktere, men også fordi vi har levert mange kompliserte skreddersydde løsninger til noen av landets største svømmeanlegg, vannverk, havbruksanlegg, prosessanlegg, lager, renrom, museer og til det norske forsvaret, sier Solberg videre i pressemeldingen.

- Vi bistår i behovsanalyser, beregning og design og leverer svært avanserte anlegg som utnytter overskuddsvarme, reduserer energikostnadene og samtidig effektiviserer kundenes prosesser, noe vi ser blant annet i havbruksindustrien med leveranser til fiskeslakterier og andre landbaserte prosesser. Vi er også nyskapende og klarer å levere på de strengeste miljøkravene, noe vi har bevist med leveranser til det nye Tøyen badet i Oslo med miljøkrav i forkant av EU-standarder. 

- Dantherms erfarne service-team bistår alltid for oppstart og innjustering av anleggene, avslutter Solberg.