Nå har de satt seg fore å utfordre de store på det norske pumpemarkedet.

– Vi har valgt å satse på dette fordi vi har verdens fjerde største pumpeprodusent i ryggen, forteller Niels Width til VVS-forum. – Det er KSB, som har vært på det norske marked siden 1945 og representeres av KSB Lindflaten AS. De er en betydelig aktør innen olje, offshore og industri, og til store anlegg som Mongstad og Oset renseanlegg. Vi skal opparbeide KSB på VVS-markedet, som KSB ikke betjener i dag, selv om de har et enormt produktsortiment for VVS.

– Hvordan vil dere angripe dette markedet. Niels Width og Morten Merli?
– Rørentreprenører blir vårt første mål. Det gjelder i første rekke sirkulasjonspumper, kloakkpumper, brønnpumper ja i det hele tatt alt av pumper innenfor bygg og anlegg. Vi regner med at vi i første omgang hovedsakelig blir direkteleverandør, men vi utelukker ikke samarbeid med grossisten. Vi er veldig opptatt av kostnadseffektiv distribusjon og ønsker kundeforhold hvor vår ekspertise er mest mulig tilgjengelig for rørleggeren.Vi har et etablert lager og serviceverksted som vi mener må til, for at vi skal kunne serve kundene våre på en helhetlig måte.

– Hva vil dere fremheve av spesielle egenskaper ved KBS-pumpene?
– Vi har blant annet kloakkpumper i alle størrelser, fra villastasjoner og opp til svære anlegg. Her kan vi by på noe som er litt ekstra, i det KSB utviklet et styringssystem i 2001 som eliminerer eventuelle problemer med vippestyring. Pumpene som har denne innebygget styringen heter ICS (intelligent kontroll system) har innebygget start og stopp funksjon. Dette finnes ikke på det norske marked i dag.

– En annen finesse som få har, er fleksibilitet når det gjelder nettspenningen. Moderne anlegg
har som regel 3 x 400 volt, og hvis det settes inn en pumpe i et anlegg som har 3 x 230 volt, kan man risikere å måtte bytte pumpen. Med KBS sine RIO pumper derimot, er det bare å bytte en liten kloss så har man skiftet spenningen på pumpen. Pumpen har dessuten uttak for sentral driftskontroll som standard i alle 3 fas pumper som vi leverer ned til de minste unionspumper.

– Hva med energisparing, som alle er så opptatt av?
– Pumper står for ca.15 prosent av all energibruk i verden, og vi gjør noe med saken. Vi ønsker å komme sterkt inn på utskiftningsmarkedet og optimalisere gamle anlegg. Våre energisparende pumper med frekvensomformer er så energieffektive at tilbakebetalingstiden ved utskiftning bare er 2–3 år, noen ganger enda kortere.

Så sier Morten Merli og Niels Width, henholdsvis hovedaksjonær og daglig leder i WM Teknikk AS. Du treffer dem på VVS-dagene.