Covent er en av fire som er nominert til ”Årets VVS-produkt” og selskapet kom gjennom juryens nåløye med RotorX, som er et energisparende produkt.

Stort potensial
- Det å bli nominert er en anerkjennelse for får streben etter nye energieffektive produkter innen ventilasjon. Som kjent er det ventilasjon som er den dominerende energibrukeren i bygg, så her er det et stort potensial i sparing av energi, sier Hovland.

Covent har helt siden starten i 1973 hatt et sterkt fokus på å lage energieffektive produkter. Selskapet oppfatter nomineringen som en aksept på det arbeidet og den utviklingen man har og har hatt av nye produkter.
- Det at vi er en norsk aktør med god kunnskap om det norske markedet gjør sitt til at vi får frem optimale energiprodukter. I tillegg har vi en meget kompetent stab som alle har bred erfaring.

Markedsleder
For de som ikke er klar iver det, så har altså Covent utviklet RotorX som et helt nytt spesialprodukt. Gjenvinneren skal bidra til å oppnå en mer effektiv energiutnyttelse av ventilasjonsanlegg. RotorX kan enkelt erstatte eksisterende kryssveksler uten å måtte skifte ut hele aggregatet eller bygge om kanaler. Det er bare å demontere seksjonen med kryssveksleren, sette inn RotorX som passer direkte inn hvor kryssveksleren står. Man trenger altså ikke å flytte eller bygge om øvrige komponenter.

- Vi er markedsledere i Norge på denne type produkter og vi akter å holde stillingen, sier daglig leder Ivar Hovland i Covent.