- SBP representerer morgendagens arbeidsmiljø, og innbærer en fornyelse av det eksisterende kontormiljøet på Forus, sier Rolf Thorsen, administrerende direktør i NCC Property Development.

Første byggetrinn i SBP er et kontorprosjekt på ca 9.200 kvm (ca 500 arbeidsplasser), og det første av i alt 5 byggetrinn og totalt ca 40.000 kvm kontorer (mer enn 2.000 arbeidsplasser).
Byggetrinn 1 bygges i en totalentreprise med NCC Construction AS som totalentreprenør, bygget vil være klart i september 2013.

SBP vil få et godt servicetilbud, med blant annet treningsfasiliteter, garderobe, personalrestaurant, møtesenter, resepsjonstjenester og innendørs parkering for både biler og sykler. Også kaffebar, kiosk og frisør er under planlegging.

Beliggenheten blir blant de mest sentrale i Stavanger-området, rett ved den nye Sola-Splitten og E39. Både flyplassen, Stavanger og Sandnes sentrum vil være kun 7-10 minutter unna.

-Det vil oppleves som en stor fordel for leietakerne at det blir nærmest direkte av- og påkjøring til E39og Sola-Splitten, sier Raymond Gabrielsen, markedssjef i NCC Property Development.

Et sterkt eiendomsmarked
NCC Property Development tror på oppgang i utleiemarkedet i Stavanger-regionen

-Regionen er kanskje Norges sterkeste vekstsenter akkurat nå, det er lav ledighet og relativt lite kontorer under bygging, sier Thorsen.

Vekstambisjoner i Stavanger
NCC Property Development AS har planer om flere tomtekjøp og utviklingsprosjekter i Stavanger-regionen.

- I løpet av en femårs periode er målet at vi skal være en av de ledende eiendomsutviklerne i Stavanger, sier Thorsen.