Bergen lufthavn Flesland har i dag en kapasitet på 6 millioner reisende i året. Når den nye flyterminalen åpner i 2017, vil flyplassen ha en kapasitet på inntil 10 millioner reisende per år, fordelt på totalt 85 000 kvadratmeter, skriver GK i en pressemelding.

For å skape et optimalt inneklima for reisende og ansatte ved flyplassen, skal 550.000 m3 med luft behandles av 30 ventilasjonsanlegg, hovedsakelig plassert i tre tekniske rom. GK skal også levere tre større luftinntak med brannporter.

- T3 på Flesland er et stort og prestisjefullt prosjekt for oss i GK, og vi er stolte av å levere god luft og inneklima til reisende og ansatte ved flyplassen, sier regionsdirektør i GK, Harald Damhagen.

GK rykker inn på Vestlandets største byggeprosjekt sensommeren 2015. Terminalen vil ha 6 nye gater, har en total kostnadsramme på 4,7 milliarder kroner og skal stå ferdig medio 2017. Byggherre er Avinor AS, mens Sweco AS har prosjekt- og prosjekteringsledelsen.

Oppdraget utføres samtidig som GK også leverer luftbehandling og byggautomasjon ved den nye terminalen på Oslo lufthavn, Gardermoen.