Andresen forteller at omsetningen i oktober var hele 44 prosent over oktober i fjor, mens økningen denne måneden startet veldig bra, men forventes noe mer moderat på grunn av strengere koronarestriksjoer. I november 2019 hadde de tidenes omsetning, siden butikken ble etablert for 25 år siden. Oslo VVS senter omsetter nå for godt over 50 millioner.

Hva er årsaken til økningen?
- Det er flere ting som bidrar til den solide økningen. Først og fremst pusses det opp bad i stor skala på grunn av at mange forbrukere bruker pengene på sin egen bolig i disse koronatider. Jeg tror dette vil fortsette langt inn 2021, så får vi se hva som skjer etter det. I tillegg begynner Oslo VVS senter å merke effekten av en langsiktig og bevisst satsing på privatmarkedet, proffmarkedet, og netthandel. Vi har satset knallhardt på vår butikk, og bygget opp en utstilling vi er stolte av, som inneholder produkter og løsninger i alle prisklasser. Og vi ligger på rett sted i landet, påpeker Andresen.

Men han understreker at dette kommer ikke av seg selv uten en dyktig gjeng som jobber sammen.
- Vi har 12 ansatte som i gjennomsnitt har 10 års ansiennitet. Alle med et felles mål om å skape gode kundeopplevelser. Skal vi lykkes må de ansatte være motivert og like jobben – og utstråle energi. Det har vi fått til.

Rørleggerne er stor kundegruppe
VVS-butikken på Furuset brukes mer og mer av proffmarkedet i Oslo. Både rørleggere og interiørarkitekter benytter seg av kompetansen og showrommet til Oslo VVS senter. Det er en utvikling som har forsterket seg betydelig de siste årene, og hvor man øker mest.
- Proffmarkedet er et viktig satsningsområde for oss, og vi har utvidet vår butikk med en egen avdeling av premiumprodukter nettopp for å vise rørleggeren og interiørarkitektene hva vi kan tilby. Rørleggeren kan få en fast kontaktperson og sende sluttkunden hit. Vi kan veilede i produkter og lage et tilbud de kan få med seg, for deretter å kjøpe dette gjennom rørleggeren. På den måten vil rørleggeren bruke mye mindre tid ved at vi tilrettelegger og anbefale produkter i forhold til sluttkundens ønsker og behov. Forbrukeren er blitt mye mer kravstor enn tidligere, og man kan ikke forvente at rørleggeren skal ha kunnskap om- og oversikt over alt som finnes på markedet, sier Andresen.

Helhetsløsninger
Før var fokuset å selge på volum og produktutvalg, nå har bedriften oppnådd anerkjennelse nettopp fordi de har utviklet seg i tråd med markedets behov og tilbyr andre typer produkter enn tidligere.
– I dag handler det om helhetsløsninger og konsepter, gjerne inspirert av influencere og interiørarkitekter. Selv om VVS-kvaliteten selvsagt må ligge i bunnen, går fokuset mer i retning av interiørløsninger. En utvikling vi må kunne matche om vi skal holde posisjonen også i årene som kommer. Det betyr at hos oss går mye av salget på pakkeløsnnger bestående av alt et baderom skal inneholde. Derfor må vi ha de produktene kundene ønsker, understreker Andresen.

Netthandel
Oslo VVS senter øker også salget på nett, men mener det skal være et supplement til resten av butikken og målgruppene de henvender seg til.
- Vi har tro på at vår modell med tre kanaler er riktig. Derfor blir netthandelen et stort pluss selvfølgelig, og vi øker på nett fra måned til måned, men det viktigste er å kunne tilby service, fagkompetanse, gi kundene god veiledning og gode råd på løsninger når de skal pusse opp badet, eller bygge nytt. Derfor blir vår butikk og de ansatte selve hjertet i vår virksomhet. Og være billigst på nett er ikke bærekraftig i det lange løp.
- Mange kunder ønsker å snakke med noen som kan gi de den informasjonen de søker, det være seg produkter. design eller tekniske spørsmål rundt installasjonen. Og dette løser vi sammen med rørleggeren, og interiørarkitekten, påpeker Andresen.