Det var flere tilbydere som bl.a konkurrerte på pris, teknologi og miljøutslipp for avtalen.

Innkjøper Eldar Tøraasen i Forsvarsbygg, som har håndtert anskaffelsen på vegne av kjøper, er svært fornøyd med det mottatte tilbud som har gode teknologiløsninger med konkurransedyktige priser.

Leveransen omfatter planlegging og bygging av frittstående energisentral for levering av «ferdig varme» på en kontrakt i 15 år. Samlet verdi på leveransen er ca 20 mill NOK.

Tilbudt varmesentral fra Norsk Bioenergi er basert på en flisfyringskjel på 700kW samt en spiss- og reservelastkjel på 1,5 MW. Firmaet har i den senere tid iverksatt tilsvarende nærvarmeanlegg for Nord-Trøndelag Fylkeskommune/Steinkjer kommune, og har en rekke større og mindre anlegg i drift andre steder i landet.

Jan Topstad i Norsk Bioenergi forklarer at anlegget skal være driftsklart ved årsskiftet 2011/2012. Årlig energileveranse vil samlet være ca 1.700.000 kWh. Total reduksjon i utslipp av CO2 relatert ordinær oppvarming med olje/el. vil utgjøre mer enn 500 tonn CO2 pr. år. Dette er en reduksjon tilsvarende det normale utslippet pr år fra mer enn 100 personbiler.