VVS Norge ligger an til å levere en omsetning på over 160 millioner kroner i 2020 og et driftsresultat på 6,5 millioner kroner bedre enn 2019.
- Styret er meget tilfreds med det vi har klart i levere gjennom fjoråret, og det foreløpige resultatet viser at selskapet igjen klarer å levere sterke tall til tross for flere store investeringer. Ekstra gøy er det å se at alle tjenestene vi har lansert har blitt en suksess. Dette er vi meget fornøyd med, sier Thorbjørn Theie, administrerende direktør i VVS Norge.
Han beskriver 2019 som planleggingsåret, 2020 det store etableringsåret, mens 2021 blir gjennomføringsåret.
- Til tross for et år preget av usikkerhet, hjemmekontor og permitteringer, fikk vi i 2020 etablert og lansert VVS Norge Akademiet og datavarehuset Seebrite. I tillegg gjennomførte vi flere store investeringer gjennom å kjøpe oss inn i ingeniørfirmaet DHJ og Dextro (KS system). Vi etablerte i løpet av høsten 2020 to nye profilhus, VVS Norge Prosjekt og VVS Norge Rørlegger med butikk, som viderefører kjedekonseptene Bademiljø og Comfort. Medlemsavgiften ble også halvert for alle medlemmer i Q3 for å lette på den krevende situasjonen som medlemmene var i på grunn av pandemien.
I tillegg til nyinnmeldinger har enkelte medlemsbedrifter valgt å forlate VVS Norge i 2020.
- VVS-bransjen er fortsatt preget av mange små og mellomstore rørleggerbedrifter, med eiere som driver slik de har gjort i flere generasjoner. Men denne modellen utfordres i økende grad av blant annet bransjeglidning, netthandel og økte kompetansekrav. Vi gjennomfører endringer for å være i forkant av dette. Det er endringer som er vanlig i andre bransjer og vi tror det blir krevende for dem som ikke er villige til å tenke nytt. Samtidig respekterer og aksepterer vi at ikke aller er enige i våre strategiske valg, sier Theie, og legger til:
- Å bare tilby innkjøpstjenester vil ikke kunne være nok i fremtiden. Digitalisering og den endrede konkurransesituasjonen vil tvinge frem andre typer forretningsmodeller som i større grad øker behovet for mer sentralisering. En modell der kjedeadministrasjonen har muskler til å gjøre investeringer på det digitale og som kan levere flere fellestjenester for medlemmer er morgendagen det ser vi i bransjer som er kommet lengre. På den måte kan den lokale rørleggerbedrift ha fokus på å levere bedre kvalitet og mer effektive håndverkertjenester fremfor å drive administrative oppgaver som i utgangspunktet skaper lite verdi for bedriften.