Energieffektive og miljøvennlige bygg er satt mer i fokus de siste årene, som følge av økende gap mellom produksjon og forbruk av elektrisitet i Norge. Byggsektoren står for en stor del av energibruken, og møter derfor stadig strengere krav til miljøriktige energiløsninger. En overgang fra elektrisitet til andre energibærere står sentralt. Faget som nå tilbys er utviklet for å møte nye krav og behov.
Modul 1- Bygningers energibruk og miljøpåvirkning
Tar for seg dagens energi- og miljøutfordringer. Hvordan velge riktige energiløsninger ut fra helhetlig planlegging av bygg.
Modul 2 - Luftbehandling og klimasystemer – 10 studiepoeng
Hvordan oppnå godt inneklima og effektiv energibruk ved transport, oppvarming og kjøling av luft. Modulen starter i Oslo 6. mai.
Modul 3 - Vannbåren varme og kjølesystemer – 10 studiepoeng
Hvordan prosjektere, montere og drifte vannbårne anlegg energieffektivt, og samtidig ivareta krav til innemiljø/inneklima. Riktig valg av energibærer vektlegges.
Modul 4 – Prosjektering – 5 studiepoeng
Her får studentene selv prøve seg i en praktisk prosjekteringsoppgave - utgangspunktet er arkitekttegningen og løsningen må leveres ferdig prosjektert. Det arbeides i grupper. Veiledning og oppgaver tilpasses en normal byggeprosess. For å gjennomføre modul 4, må de tre andre modulene være gjennomført og eksamen bestått.
Ta kontakt på telefon 22 80 50 00 – eller post@rembra.no for mer informasjon.
Energibruk i bygg:
Luftbehandling og klimasystemer
Energibruk i bygg er et komplett etterutdanningskurs for ingeniører. Studiet består av fire moduler, og kan gjennomføres på deltid i løpet av ett år. Studiet gir 30 studiepoeng gjennom Høgskolen i Oslo. Studiet er praktisk orientert, og har umiddelbar relevans i daglige problemstillinger.
Denne modulen omhandler energibruk og varmebalanse i bygninger og gir deg grunnleggende kompetanse for å prosjektere, installere og drifte lufttekniske anlegg og klimasystemer slik at disse gir et godt inneklima og bruker energi effektivt.
Energieffektive og miljøvennlige bygg er satt mer i fokus de siste årene, som følge av økende gap mellom produksjon og forbruk av elektrisitet i Norge. Byggsektoren står for en stor del av energibruken, og møter derfor stadig strengere krav til miljøriktige energiløsninger. En overgang fra elektrisitet til andre energibærere står sentralt. Denne modulen er utviklet for å møte nye krav og behov.
Undervisningen foregår på 4 todagers samlinger, med avsluttende, skriftlig eksamen. I tillegg er det nettbaserte hjemmeoppgaver som leveres via internett i mellom samlingene. Samlingene er lagt til følgende datoer:
6.-7. mai 3.-4. juni 19.-20. august 16.-17. september.
Eksamen 7. oktober. Undervisningen foregår på Helsfyr hotell i Oslo.
Innhold:
• ventilasjon og luftkvalitet
• dimensjoneringsmetoder
• balansert- og avtrekksventilasjon
• kanalsystemer
• styring og regulering
• drift og vedlikehold
Modulen gir 10 studiepoeng.
Pris:
19 900,- inkluderer studiemateriell, tilgang til nettbasert del, bespisning og kaffe/te. Eksamensavgift kommer i tillegg, med kr. 500,-.
Kontakt Rembra på:
Tlf 22 80 50 00 - post@rembra.no eller www.rembra.no