Jordvarmepumper er generelt et svært godt valg for miljøet. Utnyttelse av en fornybar energikilde kombinert med ny teknologi gir flere grønne fordeler enn mange andre typer oppvarming for eiendommer.

- Thermias Mega-serie, som ble lansert allerede i 2014, har lenge ligget et skritt foran med sin turtallsstyrte teknologi.Nå tar Thermia enda et nytt skritt, med utviklingen av den nye Mega Eco, sier Johan Nilsson, Prosjekt Sales Norge i en pressemelding. 

100 års erfaring og innovativ teknologi

- I år har Thermia eksistert i 100 år. Vi har alltid arbeidet målbevisst med å skape morgendagens varmeløsninger, og nå tar vi neste steg innen varmepumper for større bygg. Mega Eco inneholder et neste generasjons kjølemedium (R454B), som gir 78 % lavere GWP-verdi enn tilsvarende varmepumper* – et stort sprang mot en grønnere morgendag. Inverterteknologien med turtallsstyring er Mega-seriens signatur og gjør at jordvarmepumpen hele tiden tilpasser seg ut fra varme- og effektbehovene i jevne overganger og er dermed både kostnadseffektivt og klimaintelligent med 100 % energidekning, sier Nilsson.

Uslåelig totaløkonomi og maksimal fleksibilitet

Gjennom sin turtallsstyrte inverterteknologi er Mega Eco svært fleksibel og allsidig og kan brukes under alle tenkelige forhold og for ulike typer eiendommer. Hver løsning kan skreddersys basert på forskjellige behov og parametere som oppvarming, kjøling og varmtvann. I tillegg kan flere enheter av Mega Eco kobles sammen og dermed gi en varmeeffekt fra 21 kW og helt opp til 1350 kW. Muligheten til å integrere Mega Eco i andre systemer er nesten ubegrenset.

- Teknologien gir også lavere installasjonskostnader fordi behovet for volumtanker minimeres, slik at man også sparer plass. Hetgassvarmeveksler er standard, noe som gjør varmtvannsproduksjonen ekstra effektiv der Thermias HGW-teknologi gir varmtvann «gratis» ved oppvarming av bygninger. 1923 – 100 år med innovasjon. Thermia ønsker alltid å ligge et skritt foran med mer enn 320 ansatte, men også med et globalt tilstedeværelse, påpeker Nilsson videre. 

Thermia Mega Eco XL.
Thermia MegaEco XL.

Smart styring og Thermia Online

Akkurat som andre produkter i Mega-serien har Mega Eco et kraftig styringssystem og betjenes enkelt og direkte med en klar fargeberøringsskjerm eller eksternt med mobil eller datamaskin via Thermia Online. Mega Eco kan også koblet til et overordnet styringssystem for smidig håndtering.

- Mega Eco er fremtidens produkt og et klimaintelligent valg, og er varmepumpen for større bygg, for jordvarme, bergvarme, sjøvarme og avtrekksluft. Den kan fås som modell XL med effektområde 21–85 kW, men kan sammenkobles opptil 1350 kW, og bruker det nye klimavennlige kuldemediet R454B, påpeker Nilsson. 
- I tillegg har den en svært lav CO2-ekvivalent, og 78 % lavere GWP-verdi sammenlignet med lignende produkter. Mega-serien har satt standarden siden 2014 gjennom for eksempel:en Inverter- og turtallsstyrt kompressor – tilpasser driften, og en  Genesis-styring – overvåker og optimerer driften, understreker prosjekt ansvarlig for Norge. 

Andre fordeler er:
» Stort effektområde
» Energikildekontroll – justerer hastigheten for maksimal energiabsorpsjon
» Enkel å integrere og kombinere med andre systemer
» Kommunikasjon med overordnet styringssystem (Modbus)
» Hetgassvarmeveksler med HGW-teknologi – varmtvann «på kjøpet»
» Opptil 65 grader turtemperatur

» Thermia Online – fjernkontroll og overvåking.