Status for de ulike områdene
Nye boliger vil for 2012/2013 sett under ett gi en markert vekst sammenlignet med de seneste årene. Fra 2014 forventes en stabil, men noe lavere vekst. Det er særlig segmentet leiligheter som har vekst, men noe lavere enn i forrige rapport.

Nye yrkesbygg, her forventes kun marginale endringer og en forsiktig vekst i perioden 2013-2015, primært for offentlige bygg. Det er dog betydelig usikkerhet grunnet utviklingen i norsk økonomi.

ROT Bolig viser en stabil vekst, dominert av Eneboliger. ROT Leiligheter vil trolig vokse over tid.
VKE skriver i rapporten at energieffektivisering har en betydelig innvirkning. Tilgangen på kompetent arbeidskraft kan bli en kritisk faktor.

ROT Yrkesbygg viser en stabil vekst. VKE tilskriver energieffektivisering, så vel i private som i offentlige bygg, en stor betydning.

Det totale klimamarkedet forventes å ha en stabil vekst i perioden 2013-2015, på nivå med det totale byggemarkedet. VKE vurderer den sterke fokuseringen på energieffektivisering som en viktig driver for vekst i klimamarkedet.

Markedsinteressen for passivhus og nesten nullenergi bygg øker stadig, og det er en stadig større erkjennelse av at tekniske installasjoner, bl.a. klimaanlegg, får en alt større betydning for å løse energi†og klimautfordringene, skriver VKE videre.

Myndighetene har nå «annonsert» innskjerpinger av energikravene i TEK til «Passivhusnivå» i 2015 og nesten «Nullenerginivå» i 2020.

VKE deltar aktivt i utformingen av de fremtidige energikravene i TEK, og deres vurdering er at de fremtidige energikravene vil bety mye for klimamarkedet. Kraven vil bety store utfordringer men også store muligheter for de aktører som er i stand til å oppfylle kravene, melder foreningen i sin siste rapport.

VKE Markedsrapport for klimamarkedet gis ut to ganger per år, en på høsten og en på våren.