Norner tar mål av seg til å være og forbli et ledende og uavhengig teknologisk senter for innovasjon og produkttesting med ekspertise på plastråvarer, plastprodukter og plastbearbeiding.

- Vi jobber aktivt for å bli en sentral aktør for utvikling og testing av plastrør, forteller Ole Jan Myhre, markedssjef hos Norner Innovation AS i Stathelle.

- Vi vil innen utgangen av 2010 være akkreditert på utvalgte testmetoder for rør for å kunne utføre tredjeparts kontroll, sier han til VVS-Forum.no da vi møtte ham under VVS-dagene nylig.

Han forteller videre at Norner tilbyr testing i forbindelse med tilstand på ulike rør etter at det har vært i drift.

- Ved slike oppdrag er det vanskelig å utføre mikroskopundersøkelser for å få en diagnose på plastmaterialet. Etter slike undersøkelser kan vi også supplere med andre detaljerte kjemiske analyser eller tekniske undersøkelser for å bekrefte eller avkrefte funn fra mikroskopi, sier Myhre.

Han påpeker at Norner tar en preventaiv rolle ved å spesifisere materialer og hvilke testmetoder som bør ligge til grunn ved en produktgodkjenning.

- Dette hindrer svakheter og havari før rørene installeres og tas i bruk, sier han.

- Vi kan med våre metoder og plastkompetanse evaluere tilstanden til materialet i et PVC-rør som har ligget i bakken i full drift.

Han viser til at en slik undersøkelse er utført for Kristiansand kommune der kommunen ønsket en vurdering av spesifikke plastrørs tilstand.

- Hensikten med oppdraget var å gi en anbefaling om rørene burde skiftes ut eller ikke, sier han og nevner at Dag Tobiassen i kommunen var godt fornøyd med oppdraget som Norner utførte og kunne bruke resultatene i en totalvurdering for rørenes videre skjebne, sier han.