I samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund har KLP gjennomført prosjekter og utviklet et verktøy for hvordan skoler kan arbeide systematisk for bedre inneklima, og dermed bedre arbeidsmiljø for elever og ansatte.

Kveldens Brennpunkt på NRK (tirsdag 28. august) setter igjen søkelys på situasjonen med dårlig inneklima rundt om på landets skoler. 1300 grunnskoler blitt undersøkt av Arbeidstilsynet de siste tre årene. Brennpunkts gjennomgang av rapportene viser at de har funnet feil og mangler ved inneklimaet på 85 prosent av skolene.

- KLP ønsker å gjøre noe sammen med kommunene for å bedre situasjonen med dårlig inneklima på skolene. Som en konstruktiv start inviterer vi alle kommuner og fylkeskommuner til en fagdag om temaet. Her vil blant annet regiondirektør Kjell Haugen i Arbeidstilsynet delta, sier Grønsholt, som er fagsjef innen skadeforebygging i KLP.

Deltakerne på KLP-fagdagen 17. september vil få høre om Arbeidstilsynets planer rundt inneklima i årene fremover. Et gjennomført prosjekt i Vestfold fylkeskommune blir presentert. Det blir også gjennomgang av en metodikk for hvordan kommunene kan møte Arbeidstilsynets krav.
-Inneklimaet kan bedres med enkle og rimelige tiltak. Gevinsten ved å gjøre noe med det er udiskutabel, sier Grønsholt.
- Som kommunenes samarbeidspartner ønsker vi å bistå dem i å forberede seg på årene som kommer. Forventningen om et bedre inneklima vil øke, ikke bare fra Arbeidstilsynet, men også fra lokalsamfunnene.