Jensen forteller til VVSforum at han både gruer og gleder seg til den nye tilværelsen som pensjonist på heltid. Jobben har vært en viktig det av livet siden han begynte som reisende selger for 46 år siden, i 1971, med produkter innenfor stål og metaller.

Jobbet siden han var 17 år
- Jeg begynte å jobbe som 17 åring i 1965, gikk rett fra handelsskolen til jobb i Kreditkassen som det het den gang. Der jobbet jeg i fem år, med en liten tur innom oljebransjen i løpet av den perioden. Jeg var ferdig med markedsførings utdannelsen i 1971, etter det har det kun handlet om produktsalg.

Karrieren i VVS- bransjen startet i svenske Gustavsberg Evalet 1. oktober 1987, hvor han begynte å selge synlige VVS-produkter. Etter hvert fikk han ansvaret for MA-rørene i Norge, og som førte til ansettelse i Kristiansand Jernstøperi i 1995. Men det stoppet ikke der. I 2002 solgte nemlig Villeroy & Boch sin rørdivisjon, og det bidro til at Jensen ble overført til KJ-MA, hvor han har vært siden.

Jensen har vært den eneste ansatte i KJ-MA i alle de årene han har jobbet i selskapet.

Har gledet seg til å gå på jobb hver dag
Jensen lyser opp når han forteller om de ulike jobbene opp gjennom årene.
- Jeg har hatt en kjempefin reise alle disse årene. Spesielt VVS-bransjen har vært utrolig givende, med mange hyggelige bekjentskaper og interessante personer. Jeg husker jeg fikk jobben ved Kristiansand Jernstøperi. Bedriften var den eneste norske produsenten av rør og støpejern. Jeg synes det var en stor fordel å kunne jobbe så tett med produksjonen av kvalitetsprodukter. Det var stort den gang, og da var vi så si alene på markedet. Men tidene endrer seg, og de siste 5-10 årene har konkurransen økt betraktelig. Det som har vært litt trist å registrere de senere årene, er grossistenes parallellimport på MA-rør. Det som skjer er at NRF-nummer og systemer blandes, det er ikke bra. Jeg fikk høre fra en tidligere direktør i BD en gang, at MA rør er MA rør uansett, men der tok han nok feil.

Solgt kvalitetsprodukter
Jensen har hatt et stort engasjement for produktene han har jobbet med i KJ-MA, og er helt klar på at støpejernsrør for avløp vil bestå også i fremtiden.
- Byggebransjen vil fortsatt bruke støpejern, ut fra mange grunner, det er jeg sikker på. Vi har i alle år satset på kvalitet kontra kvantitet, og har en unik ekspertise på MA-rør. Våre rør har alle godkjennelser, og produktene dekker alle dagens krav. Vi har svanemerket produktene, og har teknisk godkjennelse. Det er det ikke alle konkurrentene som har, sier Jensen.
- Jeg har fått mange spørsmål fra grossistene opp gjennom årene om MA-rør, og det har heller ikke vært få ganger rørleggeren har ringt oss, selv om de ikke har brukt våre produkter.

Nå skal fritiden prioriteres og nytes
Vidar Jensen er lidenskapelig opptatt av å spille golf, det vet alle som kjenner han. De vet også at han siden sent på 90-tallet har hatt ansvaret for den kjente og årlige VVS-golfen. Den ga han seg derimot med i fjor.

- Jeg kommer ikke til å gi meg med å spille golf. Det er noe jeg har holdt på med i 25 år. Kona og jeg spiller en dag hver helg gjennom hele sesongen. I tillegg blir det noen golfturer i løpet av året til utlandet. Golf er en sosial sport, og når man går 4-5 timer sammen på banen, skapes det mange hyggelige bekjentskaper.

Er det Spania som er favoritt landet når det gjelder golf ?
- Nei, det er det nok ikke. Vårt favorittland er Portugal, og Algarvekysten rundt Faro liker vi best. Jeg har vel spilt på de fleste banene som ligger langs kysten der, tror det er rundt 20 baner. Har nettopp booket to turer for vinteren, så det blir en tur i romjula, og en tur i mars neste år.

- Jeg liker å holde meg i form, og er glad i natur, skog mark. Så ved siden av golfen, sykler og går jeg mye, i tillegg til å trene på helsestudio. Jeg har også interesse for sopp, så det blir noen fine kantarell turer i skogen når de er klare for og plukkes, og anledningen byr seg.

En annen lidenskap Jensen har, er å lese krim. Han har alltid to-tre bøker liggende, og blant favorittforfatterne finner vi svenske Lars Kepler og danske Jussi Adler Olsen. Han leser alt han kommer over av disse to.

Blir god tid til barnebarn
Den nye pensjonisten forteller at kona er litt bekymret for ham.
- Jeg er ganske rastløs, så min kone lurer på hvordan det skal gå med meg nå som jeg har sluttet å jobbe. Hun er litt yngre, og vil jobbe noen år til. Det betyr at jeg må finne på ting alene i ukedagene. Men jeg tror ikke det blir noe problem i det hele tatt. Vår datter har tre barn, og de bor ikke langt unna oss. Kona og jeg har til sammen 6 barnebarn og alle bor i nærområdet. Det blir henting og bringing til barnebarna`s forskjellige kveldsaktiviteter. Jeg prøver å henge med på de samme tingene, og prøver å innbille meg at alder bare er et tall. Men de holder meg i hvert fall ung til sinns, sier den blide og hyggelige og Norges meste kjente MA - mann.

- Men det er viktig for meg å understreke at det gir meg svært mye å være sammen med barnebarna. De finner på masse forskjellig, og da må morfar være med notene. Det viktigste er samværet, å se gleden i det.

Karrieren i VVS-bransjen startet altså 1. oktober 1987, og på dagen 30 år senere, 1. oktober 2017, sluttet han.

Nå gleder Vidar Jensen seg over at han endelig får mer tid til familie, og barnebarn.
Det har han sett frem til en stund.