Hensikten med opprettelsen av denne eksklusive dameklubben er å ha en sosial arena hvor damene i bedriften kan møtes å ha det hyggelig. Det var lenge kun 10 medlemmer, men GK har vokst stort de siste årene, og det har også antall damer i bedriften. Blant damene i gjengen er det også tre pensjonister som har vært med på nesten hele GK historien.

Bakgrunnen for vår prat med ”jentegjengen fra GK ” har sitt utspring fra GK`s 50 års jubileum på Gardermoen tidligere i høst. Der ble disse trukket frem titt og ofte fra podiet av konferansier og Nytt på Nytt programleder Jon Almaas.

Mannsdominert yrke
- Vi jobber i en bransje som er veldig mannsdominert. Da blir vi damer i mindretall, og det er naturlig at vi søker sammen. Men det kommer stadig flere damer inn i VVS-bransjen. Det har vi også merket i GK, og vi er nå totalt 40 damer som jobber her i Oslo, sier lederen av den eksklusive klubben, Birgit Brændvang, som er controller i GK til daglig.
- I GK er det nå en kvinneandel på 11 prosent, og vi ønsker oss flere kvinnelige kollegaer.
Det som er bra med GK ladies er at vi får samlet alle damene på huset, og vi blir bedre kjent på tvers av jobb og avdeling.

Aktive ryper
Damene prøver å være både kulturelle og sporty, og setter opp ulike ønsker sammen for hva de har lyst til å gjøre. Men det er enkelte aktiviteter som er mer populære enn andre.
Humorstedet Latter besøkes flittig, og for å ivareta den sporty imagen reiser damene gjerne til Trysil og deltar på Trysilrypa. Det er Norges største fjellmarsj og løp for kvinner med over 4500 fjellryper samlet.

- Målet er jo å ha det gøy og hyggelig sammen, og derfor må vi jo være litt kreative å finne på ting som de fleste liker. Det synes vi at vi klarer veldig bra, og miksen med bare det å gå ut å spise sammen, eller en tur på teater eller humorshow, og at vi også kan iføre oss treningstøy, viser at vi er veldig allsidige. Bare for å understreke den sporty imagen må du få med at vi har deltatt i Holmenkollstafetten, poengterer damene smilende og samstemt.
- Gjengen har også vært på noen utenlandsturer, men vi har holdt oss mest her hjemme de siste årene. Det skal passe for alle, inne i mellom jobb, familie og annet.

Får mye oppmerksomhet
Damene synes ikke det bare er trist å være i mindretall i bedriften. Oppmerksomheten fra de mannlige kollegaene blir stor når kvinneandelen strekker seg kun 11 prosent.
- Vi må takke gutta på huset for mange av de aktivitetene vi gjør. Det hender vi arrangerer loddsalg, og da trår våre mannlige kollegaer til. De er flinke til å støtte oss, så all ære til de. Og når vi skal på tur støtter også bedriften oss, sier Anne-Mette Gaardvik.

Men ”Ladiesene” føler at de også gir litt tilbake.

- Det blir mye dansing på oss under ulike firmaarrangementer. Det toppet seg vel under vårt 50 års jubileum kan man si. Der var det 1100 ansatte samlet. Men det er bare hyggelig, vi klager ikke på det, sier jentegjengen.

- Du må få med at vi jobber i en veldig flott bedrift og vi er stolte av å jobbe i GK. Vi sitter fortsatt og kjenner på den fantastiske jubileumsfesten vi hadde tidligere i høst, så en stor takk til vår eier i John-Erik Karlsen i den anledning sier de unisont, jentene i GK ladies.