Det var flere tilbydere som blant annet konkurrerte på pris, teknologi og miljøutslipp for avtalen.

Prosjektleder Jan Magne Knutsen ved eiendomsavdelingen i Karmøy kommune, som i samarbeid med eiendomsheten i kommunen og Kari Lise Heskestad Sande i ETA Energi AS har håndtert anskaffelsen på vegne av kjøper, er svært fornøyd med det mottatte tilbud som har gode teknologiløsninger med konkurransedyktige priser.
 
Leveransen omfatter planlegging og bygging av frittstående energisentral for levering av «ferdig varme» på en kontrakt i 10+5+5 år. Samlet verdi på leveransen anslås til ca 15 mill NOK, forutsatt 20 års løpetid.

Tilbudt varmesentral fra Norsk Bioenergi er basert på to flisfyringskjeler, hver på 200kW, samt en spiss- og reservelastkjel på 600kW.  Firmaet har i den senere tid iverksatt tilsvarende nærvarmeanlegg for blant annet Forsvarsbygg for Luftkrigsskolen i Trondheim, og har en rekke større og mindre anlegg i drift andre steder i landet.

Markedsansvarlig Jan Topstad i Norsk Bioenergi forklarer at anlegget skal være driftsklart høsten 2012. Årlig energileveranse vil samlet være ca 700.000 kWh så snart kommunen har ferdigstilt byggetrinn 2 på sykehjemmet. Total reduksjon i utslipp av CO2 relatert ordinær oppvarming med olje/el. vil utgjøre mer enn 200 tonn CO2 pr. år. Dette er en reduksjon tilsvarende det normale utslippet pr år fra opp i mot 40 eneboliger.

Flisfyringsanlegget til Norsk Bioenergi i Vanse – Farsund