Klimaprisen gikk til den bedriften i landet som har gjort mest for å fremme energi- og klimatiltak i norske hjem. Selskapet fikk prisen for det store antallet boligprosjekter som Energiverket har skaffet Enova-støtte til, selskapets kundetilfredshet og deres evne til å skape oppmerksomhet om energi- og klimatiltak. Markedssjef Anna Barnwell i Enova sier at Energiverket vant suverent, også i år.

- Det er imponerende at Energiverket fikk prisen på andre år på rad. Det viser at bedriften har spesialisert godt innen eget fagfelt, økt antall prosjekter og skaffet seg flere fornøyde kunder. Energiverket fikk prisen fordi at de er svært gode på det de gjør, at de skiller seg ut fra konkurrentene, - og at de er gode på markedskommunikasjonen, sier Barnwell.

Barnwell forteller at Klimaprisen henger høyt. Hvert år deler Enova ut støtte til nesten 10.000 prosjekter, som betyr at det er veldig mange leverandører og bedrifter som har vært involvert i disse prosjektene, - og som kunne delta i konkurransen.

De ansatte som får prisen
- Klimaprisen er en stor utmerkelse i vår bransje, og betyr utrolig mye for oss, sier styreleder Arne Hellum i Energiverket, som fortsetter: - Det gjør oss enda mer kjent i markedet enn vi er. At vi får den for andre gang gir oss en ytterligere god erklæring på at jobben som vi gjør er god, sier Hellum.

- At vi fikk prisen andre år på rad, kom overraskende. Vi er veldig takknemlige for at vi fikk Klimaprisen også i år, og så er det jo selvsagt hyggelig å få en slik stor nasjonal pris. Det er med et stort smil om munnen jeg tar i mot prisen i dag, sier administrerende direktør Richard Granskogli i Energiverket.

Et forbilde for bransjen
Daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen Norsk Varmepumpeforening synes det er veldig bra med positiv oppmerksomhet omkring de selskapene som satser. Interesseorganisasjonen arbeider for økt anvendelse av varmepumper i det norske energisystemet, og har lenge ønsket seg flere spesialister, noe som Hagemoen mener Energiverket har klart å skaffe seg, og som er del av suksessen til bedriften.

- Energiverket har jobbet iherdig, vokst sten på sten, og jobber med å bli mer spesialisert. Det de har fått til, er det vi i interesseorganisasjonen har etterspurt i lang tid. Energiverket har fått det til å drive lønnsomt, de har fornøyde kunder, de leverer gode anlegg og de er synlige. Det er bra, forteller Hagemoen

Klima- og miljøministeren berømmer Energiverket AS for solid innsats

Også Klima- og miljøminister Ola Elvestuen vil gratulerer med prisen. - Jeg ønsker å gratulere Energiverket med Klimaprisen! Noe av det viktigste folk kan gjøre for å bidra til klimakampen er å bruke mindre fossil energi. Bruk av fossil olje til oppvarming av bygninger blir forbudt om to år. For de som fortsatt bruker oljefyr, haster det å bytte til en fornybar oppvarmingskilde. Energiverket har gjort en solid innsats i arbeidet med å fase ut oljefyren til fordel for fornybare alternativer, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

- Gjennom Enova har vi en støtteordning for de som bytter ut oljefyren til for eksempel luft/vann- og væske/vann-varmepumper, eller til en bio-ovn med vannkappe. Det er viktig å huske på at denne støtteordningen forsvinner når forbudet trer i kraft i 2020, avslutter Elvestuen.