36-åringen fra Lillehammer har vært en av Lillehammer Ishockeyklubbs mest betrodde spillere i en årrekke med godt over 800 spilte kamper fordelt over 16 sesonger. 

Og da han ga seg etter fjorårssesongen var det ikke en trenerjobb som fristet mest. Ei heller ønsket han å praktisere det han var utdannet til. 

- Jeg hadde lyst til å bli håndverker! Jeg gikk ett år med pedagogikk og fire år med økonomi og administrasjon på høgskolen mens jeg spilte ishockey. Men det fristet ikke å sitte på kontor, jeg ønsket å bruke kroppen. Da tanken og muligheten om å bli rørlegger dukket opp var det bare å slå til, sier Stein Tore Bakken til VVSforum.

Stortrives i bedriften

Mye av æren for at den sindige 36-åringen endte opp som rørlegger er Lars Medby: Han er daglig leder av rørleggerbedriften Medby AS i Gausdal i Gudbrandsdalen. Nylig skrev VVSforum om Medbys evne til å hente motiverte folk til bedriften. 

Rørfaget sliter med rekruttering – men der andre bedrifter sliter lykkes Lars: Han rekrutterer selv!

- Det hendte Lars og jeg snakket sammen, og da det ble kjent at jeg hadde bestemt meg for å legge opp – så var Lars raskt frampå med å tilby meg jobb. «Du får bli rørlegger», sa han til meg. Etter et par dagers betekningstid slo jeg til. Og jeg angrer ikke på valget. Det er fine folk jeg jobber sammen med og et spennende yrke, forteller Bakken. 

I august i fjor startet han som voksenlærling. Han ble kastet ut i det, og jobbet en periode tett sammen med en erfaren rørlegger. I dag jobber han på et storprosjekt. 

- Det går fint. Jeg trives å jobbe alene, og er det noe jeg ikke forstår så spør jeg. Men enkelt er ikke rørfaget. Jeg håper jeg kan ta svennebrevet så raskt som mulig. 

Saken fortsetter under bildet:

Stein Tore Hockey (2)-1.jpg
Foto: Maxiprint

Krevende fag

Mange sesonger med tøff fysisk idrett har resultert med mange smeller. Likevel falt valget på et fysisk yrke…

- Jeg spilte med skinner på begge knærne og den ene skuldrene, men heldigvis slapp jeg unna store skader. Det er mye løfting og gåing i trapper på prosjektet jeg jobber på nå, men det er bare flott med fysisk trening; da slipper jeg å gå på gymmen etter jobben, smiler Bakken. 

Lars Medby er full av lovord om sin nye elev: 
- Stein Tore er veldig godt likt både som hockeyspiller og rørlegger, og han er lettlært. Vi er heldige som fikk ham over til oss, sier den smørblide bedriftseieren.