- Ja, dette er absolutt et produkt for Norge også, der hvor det er et distribusjonsnett for gass, sier er country manager termoteknikk Kjetil Gøystdal i Robert Bosch AS.

Han beskriver hyttemarkedet som det mest aktuelle for Norge.

Gasskjelene kan benyttes til både varmeanlegg og varmvannsbereder. Men Bosch produserer ikke varmtvannsberede og har derfor inngått et samarbeid med den norske bedriften OZO, slik at det blir en helhetlig levering til kunder.

En av nyhetene i den kondenserende gasskjelen er en anleggspumpe med trinnløs kapasitetsregulering som standard.

Kjelen har en innebygd 3-veisventil, og sammen med kjelens regulering sørges det for styring av energien enten til varmeanlegget eller varmtvannsbereder.

Til hytter og boliger leveres det tre forskjellige størrelser, fra 3,8 til 41,4 kW. I store anlegg kan det leveres kjeler opp til 100 kW. Som energikilde kan benyttes både propan og naturgass. Gasskjelen kan kun monteres av autorisert firma.

Se mer på Robert Bosch AS

Robert Bosch AS
med hovedkontor på Langhus utenfor Oslo, er et 100% Bosch eiet datterselskap av Robert Bosch GmbH i Tyskland.  Robert Bosch AS er en del av Bosch Sales Region Nordic, som består av Bosch-selskapene i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen