Thermotechs mål er å være kundenes førstevalg av skreddersydde og lettmonterte varme- og rørsystemer. Med omsorg som kjerneverdi er hensikten til Thermotech å forenkle kundens hverdag – både ved å jobbe tett på kunden uten mellomledd og gjennom innovativ utvikling innen teknologi, kvalitet, bærekraft og design.

– Jeg er ekstremt glad for at vi har funnet en kjøper som ikke bare har ressursene som kreves for at Thermotech skal kunne utvikle seg enda mer, men også deler verdiene Thermotech bygger på; at virksomheten skal være bærekraftig overfor samfunn og miljø og vise stor omtanke for ansatte og kunder. Purmo Groups kultur og strategiske ambisjoner er godt i tråd med våre og vi ser frem til å være en del av Purmo Groups forventede vekstreise, sier Anders Andersson, administrerende direktør i Thermotech Scandinavia AB i en pressemelding.

Purmo Group leverer komplette varme- og kjøleløsninger, inkludert radiatorer, håndklestativ, gulvvarme, konvektorer, ventiler, regulering og styring. Hovedeier av Purmo Group er det finske familieeide Rettig Group Ltd. I 2020 omsatte selskapet for rundt 671 millioner euro og om lag 3500 ansatte i 21 land. Hovedkontoret ligger i Helsinki.

Oppkjøpet støtter Purmo Groups vekststrategi; det tilfører smart teknologi til selskapets tilbud innen inneklima, støtter salgsstrategien for systemløsninger og styrker konsernets posisjon i det nordiske gulvvarmemarkedet.

– «Purmo Groups misjon er å bli verdensledende innen bærekraftig inneklima. Gjennom oppkjøpet av Thermotech styrker vi vår kapasitet til å selge systemløsninger og vårt smarte produkttilbud. Vi er imponert over Thermotechs rekordhøye vekst og deres kundedrevne måte å tilby best mulige løsninger til sine kunder. Vi ønsker Thermotech velkommen til Purmo Group og ser frem til å jobbe sammen, sier Michel Conlon, Senior Vice President for Purmo Groups avdeling for innendørsklimasystemer.