- Våre prefabrikkerte skap er resultat av den ambisjonen, sier TECE Norges daglige leder Geir Herdlevær og teknisk sjef Sigve Bru. 

Snart tilbyr selskapet ikke mindre enn 22 ulike varianter av prefabrikkerte gulvvarmeskap som hyllevare, og dekker dermed de fleste behov for skap til gulvvarme på byggeplassen. Målet er å kunne rulle dem ut innen 1. januar 2023.  

- Gulvvarmeskapene kommer som «plug and play», som gjør installasjonen svært enkel og rask. I tillegg får vi 3 tappevannskap som kan videre bygges ut. Skapene kommer med GTIN nummer. Her er det bare å montere skapet og kjøre i gang. Vil rørleggeren derimot gjøre en utvidelse og foretar egne installasjoner i skapet, overtar han samtidig en del av ansvaret, forteller Herdlevær. 

I porteføljen vil de ha både enkle og kompliserte standardskap. 

Dersom man har behov for å skru inn bypass også videre, må dette gjøres selv. Disse kan kjøpes separat, og det er en enkel operasjon for rørleggeren.

- Ja, settet kommer med en monteranvisning, og man ordner det selv veldig enkelt. Ellers måtte vi hatt 22 skap til, sier Bru.  

 TECE distribuerer sine produkter direkte, ikke gjennom grossistleddet. Det vil si at på nyåret kan skapene hentes fra deres lokasjoner i Oslo, Bergen og Trondheim. I løpet av året vil de også være etablert utenfor Stavanger, hvor de regner med å ha fylt hyllene i løpet av Q1 neste år.   I tillegg er dette produkter som kan bestilles direkte som alle andre av våre produkter, med rask distribusjon.

Store besparelser

De understreker begge alle fordelene det gir på byggeplassen, både i effektivitet, redusert risiko for feil, mindre svinn etc., og er ikke i tvil om at det vil få en god mottakelse i markedet. 

- Det sier seg selv at det er mye tid spart å montere et ferdig skap enn å komme med alle delene «i en eske» og montere dem i skapet selv. Selv om det koster litt ekstra, henter du det raskt inn igjen gjennom spart arbeidstid. I en tid med mangel på fagfolk, er det mer nødvendig enn noen gang å tenke effektivitet. I sum bidrar det til at færre mann kan utføre arbeidet.  

Saken fortsetter under bildet:

TECE skap Skap (2)-1.jpg
Eksempel på hvordan et av skapene ser ut og blir levert til rørlegger

Herdlevær understreker samtidig at prisdifferansen i kroner og øre ikke er vesentlig stor mellom et prefabrikkert skap og et skap hvor rørleggeren selv handler deler til og skrur sammen på byggeplassen. 

- Det er fordi vi har en effektiv produksjonsflyt på våre linjer. Det er mye raskere å serieprodusere enn å produsere enkeltvis, som gjør at vi kan holde prisene nede. Og om vi etterhvert får et stort volum, vil det gi seg utslag i en enda lavere enhetspris – som igjen kommer rørleggerne til gode. 

- Og med de strømprisene vi opplever nå, er vannbåren gulvvarme i vinden som aldri før. De som klarer å montere flest golvvarmeanlegg på kortest mulig tid, blir vinneren. 

Han trekker også fram at TECE Norge bistår rørleggerne med å beregne gulvvarmeanleggene, som leveres med tegninger og all dokumentasjon rørleggeren trenger for selg selv, og ikke minst ovenfor tredjepart.

Sikreste løsning fra begge land

Skapene bygges både for det svenske og det norske markedet, selv om nabolandene har ulike krav å forholde seg til. For å være på den sikre siden, følger TECE de strengeste kravene fra begge land på produktene. 

Et annet, viktig poeng, er at det i Sverige er innført krav om styreskinner, som eliminerer risikoen for at rørene kommer skrått inn til skapet og som kan skape vannlekkasje i muffen. 

- I Norge er det riktignok krav til klamring for å unngå det. Her følger vi den svenske standarden med styreskinner som en ekstra sikkerhet, og vi ligger litt foran SINTEF, sier Herdlevær med et smil.

- Vi har 10 års erfaring fra Sverige som vi henter synergier fra og har tatt med oss til Norge. Nettopp at vi har kommet opp med 22 standardskap som hyllevare, er basert på erfaringer fra våre naboer, supplerer Bru.

Tar også skreddersøm av skap

Og om ett av de mange standardskapene ikke skulle dekke behovet for bygget, lager de kjapt skreddersydde skap på bestilling.

- Ja, her er det bare å si hva du trenger, så kan vi kjapt lage å tilpasse det. Vi produserer og monterer på fire produktlinjer under samme tak, og allerede i dag produserer vi løsninger etter spesifikasjoner fra kunder. Skal du ha 40 spesialskap, har vi en produksjonslinje som raskt kaster seg rundt og fikser det. Må vi utvikle nye deler for å få det til, ja så gjør vi det også! 

- Men også for spesialskap ivaretar vi selvsagt servicevennligheten og enkelheten. Det skal være lett å komme til i skapene, og bare å nappe ut moduler om det er behov for demontering, og like enkelt å sette dem inn igjen. Som sagt; plug and play! 

De trekker også fram at det som enkelt kan koples ut, er enkelt å gjenbruke. Det vil si; dette er sirkulærøkonomi i praksis.