Problemet med at rotter fra det kommunale avløpsnettet trenger inn i bygningers avløpssystem har økt drastisk. Rottene trenger inn i både boliger, restauranter og matvarebutikker på jakt etter mat. Det finnes eksempler på at rotter har klatret i vertikale avløpsrør helt opp til 6. etasje. De kommer seg inn i leiligheter og lokaler via toalett eller ved at de gnager seg gjennom avløpsrør på kjøkken eller gjennom sluk.

Det elektroniske rottestoppet JAFO RAT-EXX er nå installert i mer enn 40 bygninger hvor rotteproblemet er helt opphørt.

Å montere dette rottestoppet er en enkel jobb for en rørlegger på et par timer. Rottestoppet monteres på serviceledningen mot det kommunale avløpsnettet. Dermed avskjermes hele bygningen fra avløpsrotter.

JAFO RAT-EXX fungerer ved at en kontaktvippe gir en spenningspuls på 300-500 volt to ganger i sekundet. Denne spenningen er ikke dødelig for rotten, men gir et støt som er sterkt ubehagelig. Brunrotten som lever i avløpsnettet er både intelligent og forsiktig. Har en rotte blitt utsatt for et støt fra JAFO RAT-EXX så kommer verken den eller noen annen rotte fra flokken til å forsøke å komme seg inn i bygningen igjen.

Rottestopperen finnes for Ø110, Ø160 og Ø200 mm tilkobling.

Produktet blir presentert på vvs-dagene.