- Dette underbygger en trend som blir stadig tydeligere, markedsinteressen for bygg med godt inneklima og lavt energibehov er stigende, påpeker Eriksson.. 

Lederen i VKE deltok denne uken på dialogkonferansen som ble gjennomført i regi av «Nasjonalt program for leverandørutvikling», Etat for utbygging i Bergen kommune (EFU) og Undervisningsbygg Oslo KF (UBF).

De to aktørene har et investeringsbudsjett på 5,4 milliarder kroner i 2014, og de skal oppgradere samtlige sine skoler (275 skoler med 1000 bygninger) i løpet av en tiårs periode med hensyn til innemiljø etter gjeldende krav.

- Det er en voksende erkjennelse av at tekniske installasjoner, blant annet klimaanlegg, får en alt større betydning for å løse lokale og globale utfordringer vedrørende så vel inneklima/arbeidsmiljø som klima, energi og miljø, sier Eriksson.
- I Norsk bygningsmasse er det mulig å redusere energibruken med 10 TWh i løpet av en 10-årsperiode, dette forutsetter at minst 8 TWh reduseres i eksisterende bygg. Energieffektivisering i nye og eksisterende bygg vil få økt prioritet de kommende årene. Reduksjonen i energibruk og klimagassutslipp skal oppnås samtidig som vi sørger for et godt inneklima.

Derfor blir drift og vedlikehold svært viktig skal de høye ambisjonene ivaretas over levetiden.

Erikkson forteller at VKE vil følge prosessen videre, med særlig oppmerksomhet på de tverrfaglige utfordringene og behovet for bestiller kompetanse. Enn bedre byggeprosesser og enn bedre produkter er nødvendig for å nå de ambisiøse målene til Etat for utbygging i Bergen kommune (EFU) og Undervisningsbygg Oslo KF (UBF).